1 | Endüstriyel mikrobiyolojinin konuları ve konuyla ilgili kavramları öğretmek |
2 | Fermentasyon teknolojilerinde kullanılan metotlar ve reaktör çeşitlerini öğretmek |
3 | Fermentasyon teknolojisinde kullanılan biyokatalizörleri öğretmek |
4 | Endüstriyel mikroorganizma kaynaklı ürünleri (primer ve sekonder metabolitler, özellikleri ve farklılıklarını) öğretmek |
5 | Antibiyotik ve antimikrobiyal ajan üreten mikroorganizmaların özellikleri ve ürün özelliklerini öğretmek |
6 | Vitamin ve amino asit üretiminde kullanılan mikroorganizmaları öğretmek |
7 | Mikroorganizmaların çeşitli maddelerin dönüşümünde kullanılmalarıyla ilgili teknolojileri öğretmek |
8 | Mikrobiyel enzimler ve üreten mikroorganizmalar, çeşitli sektörlerde kullanımlarını öğretmek |
9 | Sitrik asit ve çeşitli asitlerin üretimi ve bu amaçla kullanılan mikroorganizmaları öğretmek |
10 | Maya ve üretimlerini öğretmek |
11 | Alkollü içecek üretimi ve bu amaçla kullanılan mikroorganizmaları öğretmek |
12 | Besinsel amaçlarla mikroorganizma üretimini öğretmek |
13 | Atıksu arıtım teknolojilerinde mikroorganizma uygulamalarını öğretmek |
14 | Mikrobiyel teknolojide güncel sorunları tartışmak ve çözüm önerilerini öğretmek |