BIO4036 / ENDÜSTRİYEL MİKROBİYOLOJİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Endüstriyel mikrobiyolojinin konuları ve konuyla ilgili kavramlar[1], [2]
2Fermentasyon teknolojilerinde kullanılan metotlar ve reaktör çeşitleri[1], [2]
3Fermentasyon teknolojisinde kullanılan biyokatalizörler[1], [2]
4Endüstriyel mikroorganizma kaynaklı ürünler (primer ve sekonder metabolitler, özellikleri ve farklılıkları)[1], [2]
5Antibiyotik ve antimikrobiyal ajan üreten mikroorganizmaların özellikleri ve ürün özellikleri[1], [2]
6Vitamin ve amino asit üretiminde kullanılan mikroorganizmalar [1], [2]
7Mikroorganizmaların çeşitli maddelerin dönüşümünde kullanılmaları[1], [2]
8Mikrobiyel enzimler ve üreten mikroorganizmalar, çeşitli sektörlerde kullanımları[1], [2]
9Sitrik asit ve çeşitli asitlerin üretimi ve bu amaçla kullanılan mikroorganizmalar[1], [2]
10Maya ve üretimleri[1], [2]
11Alkollü içecek üretimi ve bu amaçla kullanılan mikroorganizmalar[1], [2]
12Besinsel amaçlarla mikroorganizma üretimi[1], [2]
13Atıksu arıtım teknolojilerinde mikroorganizma uygulamaları[1], [2]
14Mikrobiyel teknolojide güncel sorunlar ve tartışma[1], [2]