BSM3036 / HORTICULTURE

Dersin Öğrenme Çıktıları

 
Kazandırılacak Bilgi Ve Beceriler 
1Bahçe Bitkilerinin tanınması ve önemi hakkında bilgi sahibi olma .
2Yetiştiricilikte aranan ekolojik ve sürdürülebilir faktörleri öğrenme ve Bölgelere gore Bahçe Bitkilerinin tanıma.
3Biyolojik ve fizyolojik esaslarını öğrenme
4Genel üretim teknikleri hakkında bilgi alma ve meyve ve sebze türlerinin çoğaltabilmeyi öğrenme.
5Üretim süresince kullanılan kültürel uygulamaları öğrenme ve bunları yetiştiricilik dönemlerine gore uygulayabilme.
6Ürünlerin olgunluk kriterlerini ve hasatlarını öğrenme, hasat zamanlarına karar verebilme.
7Ürünlerin muhafaza yöntemlerini ve ürün bazında uygulanabilirliği hakkında bilgi sahibi olma
8Bahçe Bitkilerinin biyolojik esasları hakkında bilgi sahibi olma
9Türk ve Dünya tarımında Bahçe Bitkilerinin yeri hakkında bilgi sahibi olma.
10Bahçe Bitkilerinde generatif üretim hakkında bilgi sahibi olma
11Bahçe Bitkileri yetiştiriciliğinde ekolojik faktörler hakkında bilgi sahibi olma.
12Bahçe Bitkilerinde toprak işleme hakkında bilgi sahibi olma.
13Bahçe Bitkilerinde budama ve terbiye hakkında bilgi sahibi olma
14Bahçe Ürünlerinin muhafazası hakkında bilgi sahibi olma.