1 | Bahçe Bitkilerinin tanınması ve önemi hakkında bilgi sahibi olma . |
2 | Yetiştiricilikte aranan ekolojik ve sürdürülebilir faktörleri öğrenme ve Bölgelere gore Bahçe Bitkilerinin tanıma. |
3 | Biyolojik ve fizyolojik esaslarını öğrenme |
4 | Genel üretim teknikleri hakkında bilgi alma ve meyve ve sebze türlerinin çoğaltabilmeyi öğrenme. |
5 | Üretim süresince kullanılan kültürel uygulamaları öğrenme ve bunları yetiştiricilik dönemlerine gore uygulayabilme. |
6 | Ürünlerin olgunluk kriterlerini ve hasatlarını öğrenme, hasat zamanlarına karar verebilme. |
7 | Ürünlerin muhafaza yöntemlerini ve ürün bazında uygulanabilirliği hakkında bilgi sahibi olma |
8 | Bahçe Bitkilerinin biyolojik esasları hakkında bilgi sahibi olma |
9 | Türk ve Dünya tarımında Bahçe Bitkilerinin yeri hakkında bilgi sahibi olma. |
10 | Bahçe Bitkilerinde generatif üretim hakkında bilgi sahibi olma |
11 | Bahçe Bitkileri yetiştiriciliğinde ekolojik faktörler hakkında bilgi sahibi olma. |
12 | Bahçe Bitkilerinde toprak işleme hakkında bilgi sahibi olma. |
13 | Bahçe Bitkilerinde budama ve terbiye hakkında bilgi sahibi olma |
14 | Bahçe Ürünlerinin muhafazası hakkında bilgi sahibi olma. |