1 | Dersin tanımı ve içeriği, Türkiye ve Dünya?da mantarcılığın tarihçesi | Ders notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler |
2 | Mantarın tanımı, sistematikteki yeri, ekonomik önemi ve besin değeri | Ders notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler |
3 | Agaricus bisporus (beyaz şapkalı kültür mantarı)?un biyolojisi ve üremesi | Ders notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler |
4 | Agaricus bisporus (beyaz şapkalı kültür mantarı)?un ekolojik istekleri | Ders notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler |
5 | Mantar üretim yerleri ve sistemleri | Ders notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler |
6 | Mondern mantar işletmeleri | Ders notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler |
7 | Kompost reçetelerinin hazırlanışı ve kompost yapımı | Ders notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler |
8 | Ara sınav | |
9 | Tohumluk misel üretimi | Ders notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler |
10 | Komposta misel ekim yöntemleri | Ders notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler |
11 | Örtü toprağının özellikleri, hazırlanışı ve serimi | Ders notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler |
12 | Yetiştiricilik döneminde uygulanan bakım işlemleri, hasat, muhafaza ve paketleme | Ders notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler |
13 | Mantar hastalık ve zararlıları | Ders notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler |
14 | Pleurotus spp. yetiştiriciliği | Ders notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler |