BUT4039 / MUSHROOM CULTIVATION

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Dersin tanımı ve içeriği, Türkiye ve Dünya?da mantarcılığın tarihçesiDers notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler
2Mantarın tanımı, sistematikteki yeri, ekonomik önemi ve besin değeriDers notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler
3Agaricus bisporus (beyaz şapkalı kültür mantarı)?un biyolojisi ve üremesiDers notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler
4Agaricus bisporus (beyaz şapkalı kültür mantarı)?un ekolojik istekleriDers notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler
5Mantar üretim yerleri ve sistemleriDers notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler
6Mondern mantar işletmeleriDers notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler
7Kompost reçetelerinin hazırlanışı ve kompost yapımıDers notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler
8Ara sınav 
9Tohumluk misel üretimiDers notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler
10Komposta misel ekim yöntemleriDers notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler
11Örtü toprağının özellikleri, hazırlanışı ve serimiDers notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler
12Yetiştiricilik döneminde uygulanan bakım işlemleri, hasat, muhafaza ve paketlemeDers notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler
13Mantar hastalık ve zararlılarıDers notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler
14Pleurotus spp. yetiştiriciliğiDers notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler