BUT6141 / BAHÇE ÜRÜNLERİNİN HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Olgunlaşma Fizyolojisine Genel Bir BakışPostharvest Ripening Physiology of Crops- Edited by Sunil Pareek. S.1-33.
2Meyve Sebzelerin Hasat Sonrası FizyolojisiPostharvest Ripening Physiology of Crops- Edited by Sunil Pareek. S. 49-72.
3Solunum MetabolizmasıPostharvest Ripening Physiology of Crops- Edited by Sunil Pareek. S. 139-156.
4Stoma ve Hasat Sonrası FizyolojisiPostharvest Ripening Physiology of Crops- Edited by Sunil Pareek. S. 157-191.
5Bahçe Bitkilerinde Su KaybıPostharvest Ripening Physiology of Crops- Edited by Sunil Pareek. S. 217-235 ve Postharvest: An Introduction to the Physiology and Handling of Fruit and Vegetables- Ron Wills (Author), John Golding (Author). S.90-106.
6Fosfolipidler ve Meyve, Sebze ile Kesme Çiçeklerin hasat Sonrası Kalite KriterleriPostharvest Ripening Physiology of Crops- Edited by Sunil Pareek. S. 237-249.
7Meyve Et Rengi ve Renk Pigmentlerinin Olgunlaşma Süresince Renk Oluşumundaki RolüPostharvest Ripening Physiology of Crops- Edited by Sunil Pareek. S. 255-288.
8Meyve Et Rengi ve Renk Pigmentlerinin Olgunlaşma Süresince Renk Oluşumundaki RolüPostharvest: An Introduction to the Physiology and Handling of Fruit and Vegetables- Ron Wills (Author), John Golding (Author). S. 189-215.
9Meyve Olgunlaşmasının Moleküler DüzeyiPostharvest Ripening Physiology of Crops- Edited by Sunil Pareek. S. 299-324.
10Meyve Sebzelerde Etilen Sinyal Transdüksiyonu-1Postharvest Ripening Physiology of Crops- Edited by Sunil Pareek. S. 359-373.
11Meyve Sebzelerde Etilen Sinyal Transdüksiyonu-2Postharvest Ripening Physiology of Crops- Edited by Sunil Pareek. S. 374-391.
12Proteomiks: Meyve Gelişim ve OlgunlaşmaPostharvest Ripening Physiology of Crops- Edited by Sunil Pareek. S. 413-439.
13Bitkilerde Kalsiyum Eksikliği BozukluklarıPostharvest Ripening Physiology of Crops- Edited by Sunil Pareek. S. 477-502. ve Postharvest: An Introduction to the Physiology and Handling of Fruit and Vegetables- Ron Wills (Author), John Golding (Author). S. 153-170.
14Hasat Sonrası Teknolojilerinin Meyve Aromasına EtkisiPostharvest Ripening Physiology of Crops- Edited by Sunil Pareek. S. 585-608.