BYT6152 / ÇEVRE MİKROBİYOTA İLİŞKİSİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Mikrobiyota kavramı, mikroorganizmalar hakkında genel bilgi ve tanımlar[1] s.1-31, [10] s.1-5
2Mikrobiyota üzerinde etkili biyotik ve abiyotik faktörler [1] s. 31-55,
3Besinlerin ve hastalıkların mikrobiyota üzerindeki etkisi[2] s.1-7, [4] s.1-8, [5] s.1-3, [11] s.1-6, [16] s.1-5, [17] s.1-7
4Kümes hayvanlarının mikrobiotası, biyoteknolojik önemi ve potansiyeli[13] s.1-7, [9] s.1-12
5Çiftlik hayvanlarının mikrobiyotası, biyoteknolojik önemi ve potansiyeli[12] s.1-7, [20] s.69-84, [21] s.1-3
6Sucul canlıların mikrobiyotası, biyoteknolojik önemi ve potansiyeli[24] s.75-100, [25] s.1-20, [27] s.1-14
7Böcek mikrobiyotası, biyoteknolojik önemi ve potansiyeli[3] s.1-15
8İnsan mikrobiyotasına genel bakış [1] s.239-251
9Mikrobiyota transferi, kullanımı ve önemi[6] s.1-8, [7] s.1-3, [8] s.1-4
10Diğer omurgalı hayvanların mikrobiotası, biyoteknolojik önemi ve potansiyeli [23] s.1-6
11Bitki-toprak ilişkisinde mikrobiyal flora ve önemi[26] s.1-11
12Mikrobiyota çalışmalarında moleküler tanı yöntemleri[14] s.1-7, [15] s.1-5
13Metagenomik analizler ve kullanım alanları[14] s.1-7, [15] s.1-5
14Mikrobiyota araştırmalarında güncel çalışmalarDiğer güncel kaynaklar