2 | [2] Güney, R., & Çınar, N. (2017). Anne sütü ve mikrobiyota gelişimi. Journal of Biotechnology and Strategic Health Research, 1, 17-24.. [3] Borum, A. E. (2021). Use of probiyotic bacteriae in honey bees. [4] Özdemir, A., & Demirel, Z. B. (2017). Beslenme ve mikrobiyota ilişkisi. Journal of Biotechnology and Strategic Health Research, 1, 25-33. [5] Karatay, E. (2019). Microbiota, probiotic and prebiotics. Anadolu Güncel Tıp Dergisi, 1(3), 68-71. [6] Uygun, A. (2017). Fekal Mikrobiyota Transplantasyonu (FMT). Journal of Biotechnology and Strategic Health Research, 1, 132-140. [7] Demirci, H., & Uygun, A. (2014). Fekal Transplantasyon Nasıl ve Kime Uygulanmalı?. Güncel Gastroenteroloji, 18(4), 444-447. [8] Ünal, N. G. (2016). Fekal Mikrobiyota Transplantasyonu. Güncel Gastroenteroloji, 20(4), 437-441. [9] Kutlu, H. R., & Şahin, A. (2017). Kanatlı beslemede güncel çalışmalar ve gelecek için öneriler. Hayvansal Üretim, 58(2), 66-79. [10] Döğüş, Y., Deami, A., Döğüş, S., & Yönden, Z. (2023). Beşikten Mezara Yaşam Boyu Devam Eden Mikrobiyota. Arşiv Kaynak Tarama Dergisi, 32(1), 10-15. [11] Varım, P., Vatan, M. B., & Varım, C. (2017). Kardiyovasküler hastalıklar ve mikrobiyota. Journal of Biotechnology and Strategic Health Research, 1, 141-147.Diğer Kaynaklar [2] Güney, R., & Çınar, N. (2017). Anne sütü ve mikrobiyota gelişimi. Journal of Biotechnology and Strategic Health Research, 1, 17-24.. [3] Borum, A. E. (2021). Use of probiyotic bacteriae in honey bees. [4] Özdemir, A., & Demirel, Z. B. (2017). Beslenme ve mikrobiyota ilişkisi. Journal of Biotechnology and Strategic Health Research, 1, 25-33. [5] Karatay, E. (2019). Microbiota, probiotic and prebiotics. Anadolu Güncel Tıp Dergisi, 1(3), 68-71. [6] Uygun, A. (2017). Fekal Mikrobiyota Transplantasyonu (FMT). Journal of Biotechnology and Strategic Health Research, 1, 132-140. [7] Demirci, H., & Uygun, A. (2014). Fekal Transplantasyon Nasıl ve Kime Uygulanmalı?. Güncel Gastroenteroloji, 18(4), 444-447. [8] Ünal, N. G. (2016). Fekal Mikrobiyota Transplantasyonu. Güncel Gastroenteroloji, 20(4), 437-441. [9] Kutlu, H. R., & Şahin, A. (2017). Kanatlı beslemede güncel çalışmalar ve gelecek için öneriler. Hayvansal Üretim, 58(2), 66-79. [10] Döğüş, Y., Deami, A., Döğüş, S., & Yönden, Z. (2023). Beşikten Mezara Yaşam Boyu Devam Eden Mikrobiyota. Arşiv Kaynak Tarama Dergisi, 32(1), 10-15. [11] Varım, P., Vatan, M. B., & Varım, C. (2017). Kardiyovasküler hastalıklar ve mikrobiyota. Journal of Biotechnology and Strategic Health Research, 1, 141-147. [12] Uysal, S., Öz, C., Can, M. B., Aytek, E., Aybüke, İ. & Kaplan, F. (2023). Besi Kuzularında Farklı Protein Kaynaklarının Klostridial Aşılama Sonrası IgG Seviyesi ve Bağırsak Mikrobiyolojisi Üzerine Etkisi. Antakya Veteriner Bilimleri Dergisi, 2(1), 1-7. [13] Tetik, K. & Sareyyüpoğlu, B. (2022). Tavuklarda Sindirim Sistemi Mikrobiyotası ve Önemi. Harran University Journal of the Faculty of Veterinary Medicine, 11(2), 269-276. [14] Gürsoy, N. C. & Otlu, B. (2017). Mikrobiyota çalışmalarında moleküler tanı yöntemleri. Journal of Biotechnology and Strategic Health Research, 1, 56-67. [15] Köroğlu, M. (2017). Mikrobiyota çalışmalarında örnek alımı ve DNA izolasyonu. Journal of Biotechnology and Strategic Health Research, 1, 50-55. [16] Salman, T., Varol, U., Yıldız, İ., Küçükzeybek, Y. & Alacacıoğlu, A. (2015). Mikrobiyota ve kanser. Acta Oncologica Turcica, 48(2), 73-78. [17] Alagöz, A. N. (2017). Mikrobiyota ve nörodejenerasyon. Journal of Biotechnology and Strategic Health Research, 1, 115-122. [18] Tekin, T., Çiçek, B. & Konyalıgil, N. (2018). İntestinal mikrobiyota ve obezite ilişkisi. Sağlık Bilimleri Dergisi, 27(1), 95-99. [19] Duranti, S., Ferrario, C., Van Sinderen, D., Ventura, M. & Turroni, F. (2017). Obesity and microbiota: an example of an intricate relationship. Genes & nutrition, 12(1), 1-15. [20] Sezer, M., Batı, Y. U. & Akyüz, E. (2023). Probiyotiklerin Ruminant Sağlığında Kullanımı ve Önemi. Veteriner Bilimlerinde Probiyotiklerin Terapötik, Profilaktik ve, 69. [21] Kekeç, A. I., İkiz, S., Çelik, B., Sabuncu, A., Petrovas, G. & Naglis, G. (2019). Dişi Sığırlarda Mikrobiyota ve Üreme Sağlığı. Animal Health Production and Hygiene, 8(2), 674-677. [22] Bergmann, J., Verbruggen, E., Heinze, J., Xiang, D., Chen, B., Joshi, J. & Rillig, M. C. (2016). The interplay between soil structure, roots, and microbiota as a determinant of plant–soil feedback. Ecology and evolution, 6(21), 7633-7644. [23] Viney, M. (2019). The gut microbiota of wild rodents: Challenges and opportunities. Laboratory animals, 53(3), 252-258. [24] Romero, J., Ringø, E., & Merrifield, D. L. (2014). The gut microbiota of fish. Aquaculture nutrition: Gut health, probiotics and prebiotics, 75-100. [25] Nayak, S. K. (2010). Role of gastrointestinal microbiota in fish. Aquaculture research, 41(11), 1553-1573. [26] Bergmann, J., Verbruggen, E., Heinze, J., Xiang, D., Chen, B., Joshi, J., & Rillig, M. C. (2016). The interplay between soil structure, roots, and microbiota as a determinant of plant–soil feedback. Ecology and evolution, 6(21), 7633-7644. [27] Wang, A. R., Ran, C., Ringø, E., & Zhou, Z. G. (2018). Progress in fish gastrointestinal microbiota research. Reviews in Aquaculture, 10(3), 626-640. |