BYT7118 / AROMATİK BİTKİ FİZYOLOJİSİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Aromatik bitkiler hakkında genel bilgi, tarihçesi, önemi ve kullanım alanları[1]s. 1-16
2Aromatik bitkilerde kalite kriterleri, uçucu yağlar ve diğer aromatik bileşikler[1]s. 17-51
3Aromatik bitkilerde büyüme ve verim[5]s. 1-112
4Işık yoğunluğu, CO2 miktarı ve önemi[4]s. 327-357; [6]s. 142-144
5Mineral madde ve su alımı, taşınması[4]s. 327-357; [6]s. 31-39,59-78
6Karbonhidrat metabolizması[4]s. 327-357; [6]s. 82-97
7Azot metabolizması[4]s. 327-357; [6]s. 124-139
8Asimilasyon, asimilatların taşınması, birikimi ve dağıtımı[4]s. 327-357; [6]s. 82-100
9Aromatik bileşiklerin sentez yolları[3]s. 284-286; [6]s. 344-358, [7]s. 1421-1466
10Aromatik bileşiklerin sentez yolları[3]s. 284-286; [6]s. 344-358, [7]s. 1421-1466
11Fotorespirasyon, Solunum[4]s. 327-357; [6]s. 228-301
12Aromatik bileşiklerin üretimini artıracak içsel büyüme düzenleyiciler, elisitörler[6]s. 228-301
13Aromatik bileşiklerin yıkımı[2]s. 289-317
14Aromatik bileşiklerin gıda biyoteknolojisi ve farmasötik biyoteknolojide kullanımı[8]s. 229-242