GDM3013 / GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Biyoteknolojinin tanımı, tarihi, temel kavramlar[1]sf. 1-6
2Biyoteknolojinin uygulama alanları[1]sf. 7-14
3Gıdalarda biyoteknolojik uygulamalar[1]sf. 15-22
4Nükleik asitler ve DNA sentezi[1]sf. 23-30
5RNA ve protein sentezi[1]sf. 31-36
6Genetik rekombinasyon [1]sf. 37-43
7Genetik rekombinasyon [1]sf. 44-50
8Gen aktarım yöntemleri [1]sf. 51-55
9Gen aktarım yöntemleri [1]sf. 56-62
10Rekombinant DNA teknolojisi[1]sf. 63-69
11Rekombinant DNA moleküllerinin ve organizmaların oluşturulması[1]sf. 70-75
12DNA'nın in-vitro koşullarda çoğaltılması[1]sf. 76-81
13Genetiği değiştirilmiş organizmalar ve gıdalar hakkında genel bilgi ve üretim teknikleri[1]sf. 82-87
14Genetiği değiştirilmiş gıdaların güvenliği ve yasal düzenlemeler[1]sf. 88-95