GDM4011 / HAZIR YEMEK TEKNOLOJİSİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Hazır yemek sanayinin tarihsel gelişimi ve sınıflandırılması[1]. [2].[3]
2Beslenme ilkeleri[1]
3Menü planlama[1]
4Mutfak planlama[1]
5Mutfak planlama - Hazırlık ve pişirme alanları[1]
6Bütçe planlama ve proses kontrolü[1]. [2]. [3]
7Ekipman seçimi ve yerleşimi[1]
8Hazır yemek sistemlerinde depolama[1]
9Hazır yemek sistemlerinde hijyen ve sanitasyon[1]. [2]. [3]
10Gıda güvenliği[1]
11Gıda hazırlama yöntemleri[1]
12Temizlik ve dezenfeksiyon[1]
13Temizlik ve dezenfeksiyon[1]
14Hazır yemek sistemlerinde kalite uygulamaları[1]