GDM4014 / ENDÜSTRİYEL MİKROBİYOLOJİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Endüstriyel mikrobiyolojinin tanımı, gıda endüstrisinde uygulama alanları[1] p: 12-15, [2] p:1-19 , [3] p:407-425
2Mikroorganizma secimi, izolasyon ve tanımlanmaları[1] p: 71-81, [2] p:15-88 , [4] p:155-160
3Endüstriyel açıdan önemli mikroorganizmalar-1[1] p: 94-101, [3] p:407-425 , [5] p:1-25, [6] p:78-204
4Endüstriyel açıdan önemli mikroorganizmalar-2[1] p: 94-101, [3] p:407-425 , [5] p:1-25, [6] p:78-204
5Mikroorganizmaların beslenmesi 1] p: 10-11, [2] p:26-31 [3] p:50-55, [4] p:151-180
6Fermantasyon teknikleri [1] p: 105-112, [2] p:50-109
7Mikrobiyal üreme kinetikleri, ürün oluşum stokiyometrisi[2] p:89-109
8Biyoreaktörlerin temel prensipleri ve çeşitleri[1] p: 84-94, [2] p:56-66
9Endüstriyel ürünlerin geri kazanılması ve saflaştırılması[1] p: 91-94, [2] p:161-168
10Biyoteknolojik işlemlerle elde edilen endüstriyel ürünler[1] p: 155-159, [4] p:91-93
11Mikrobiyal biyokütle üretimi[1] p: 139-157, [7] p:21-30 , [8] p:1-44
12Endüstriyel enzimler ve gıda endüstrisinde uygulamaları[1] p: 105-139, [2] p: 219-259, [3] p: 454-455
13Organik asit, amino asit, and antibiyotik üretimi[1] p: 94-104, [2] p: 133-177, [3] p: 456-464
14Biyoteknolojik Yolla Aroma Maddelerinin Üretimi, Maya ekstraktı üretimi[1] p: 449-485, [1] p: 375-392, [9] p: 421-425