GDM6106 / İLERİ MİKROBİYOLOJİK ANALİZ YÖNTEMLERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Örnek alma ve örneklerin analize hazırlanması[1]sf. 1-10
2Gıdalarda mikroorganizma sayımında kullanılan yöntemler[1]sf. 11-22
3Bakteri izolasyonu ve identifikasyonu[1]sf. 23-34
4Mikroorganizma sayısının belirlenmesinde kullanılan hızlı yöntemler[1]sf. 35-47
5Membran filtrasyon ve hidrofobik grid membran filtre tekniği[1]sf. 48-59
6ATP biyolüminesans[1]sf. 60-75
7Elektrik impedens ve direkt epifloresans mikroskopi[1]sf. 76-87
8DNA, RNA ve plasmid izolasyonu[1]sf. 88-100
9Polimeraz zincir reaksiyon (PZR) yöntemleri[1]sf. 101-113
10Polimeraz zincir reaksiyon (PZR) yöntemleri ve DNA hibridizasyonu[1]sf. 114-125
11Western, Southren ve Nouthren blot, gen kolonlama, rekombinant DNA[1]sf. 126-135
12İmmunoloji, antijenler, antikorlar [1]sf. 136-144
13İmmunolojik yöntemler [1]sf. 145-154
14Virüslerin gıdalarda varlığının tespit ve tanımla yöntemleri[1]sf. 155-170