GDM6106 / İLERİ MİKROBİYOLOJİK ANALİZ YÖNTEMLERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Örnek alma ve örneklerin analize hazırlanması11
2Gıdalarda mikroorganizma sayımında kullanılan yöntemler11
3Bakteri izolasyonu ve identifikasyonu11
4Mikroorganizma sayısının belirlenmesinde kullanılan hızlı yöntemler11
5Membran filtrasyon ve hidrofobik grid membran filtre tekniği11
6ATP biyolüminesans11
7Elektrik impedens ve direkt epifloresans mikroskopi11
8DNA, RNA ve plasmid izolasyonu11
9Polimeraz zincir reaksiyon (PZR) yöntemleri11
10Polimeraz zincir reaksiyon (PZR) yöntemleri ve DNA hibridizasyonu11
11Western, Southren ve Nouthren blot, gen kolonlama, rekombinant DNA11
12İmmunoloji, antijenler, antikorlar 11
13İmmunolojik yöntemler 11
14Virüslerin gıdalarda varlığının tespit ve tanımla yöntemleri11