GDM7103 / YENİ GIDA MADDELERİ TASARIMI

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Gıda formülasyonları ve farklı besin maddeleri ihtiyacı olan bireyler (her yaşta sağlıklı kişiler, gebeler, sporcular, nekahat dönemindeki hastalar, yaşlılar, malnütrisyon sorunu olanlar1,2,11
2Gıda formülasyonları ve farklı besin maddeleri ihtiyacı olan bireyler (her yaşta sağlıklı kişiler, gebeler, sporcular, nekahat dönemindeki hastalar, yaşlılar, malnütrisyon sorunu olanlar)1,2,11
3Gıda formülasyonlarına ilişkin uygulamalar ve kullanılan ingrediyenler ile gıda matriksi arasındaki etkileşimler1,2,11
4Gıda formülasyonlarına ilişkin uygulamalar ve kullanılan ingrediyenler ile gıda matriksi arasındaki etkileşimler1,2,11
5Başlangıç ürün tanımı ve örnek ürün geliştirme 1,2,11
6Başlangıç ürün tanımı ve örnek ürün geliştirme 1,2,11
7Ürün performans testleri 1,2,11
8Ürün performans testleri 1,2,11
9Yeni ürünün piyasaya sunumu ile ilgili resmi işlemler 1,2,11
10Yeni ürünün piyasaya sunumu ile ilgili resmi işlemler 1,2,11
11Yeni formüle edilen gıdaların kaliteye ilişkin nitelikleri 1,2,11
12Yeni formüle edilen gıdaların kaliteye ilişkin nitelikleri 1,2,11
13Kalite güvencesi ve tüketici kabul edilebilirliğinin saptanması 1,2,11
14Kalite güvencesi ve tüketici kabul edilebilirliğinin saptanması 1,2,11