GDM7112 / İLERİ ENDÜSTRİYEL MİKROBİYOLOJİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Giriş,endüstriyel mikrobiyoloji, biyoteknoloji ve fermentasyon nedir?[1]. [11]
2Endüstriyel öneme sahip mikroorganizmaların izolasyon ve tanımlanmaları [1]. [2]
3Bakteri fizyolojisi ve biyoteknolojisi, LABnin endüstride kullanım alanları[2]. [3].[4]
4Zymomonas, Bacillus, propionik asit ve asetik asit bakterileri[4]. [5]. [6]
5Maya Fizyolojisi ve Biyoteknolojisi Sanayide önemli olan mayalar ve kufler I[4]. [5]. [6]
6Maya Fizyolojisi ve Biyoteknolojisi Sanayide önemli olan mayalar ve kufler II[7]. [11]
7Çesitli fermantasyonlar[7]. [8]. [9]
8Ekmek mayası üretimi[12]. [13].
9THP üretimi[2]. [5]
10Enzimler[6]. [10]
11Organik asit üretimi[2]. [6]
12Vitamin ve Amino asit üretimi[6]. [10]
13Mikrobiyal aroma üretimi[6]. [10]
14Genetik Modifiye Gıdalar