GDM7112 / İLERİ ENDÜSTRİYEL MİKROBİYOLOJİ

Kaynaklar

 
KAYNAK KİTAPLAR 
1Çakmakçı, M.L., Karahan, A.G., Çakır, İ., 2008. Mikrobiyoloji, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları No:36, Ankara, 227 s.
2Aran, N., 2010. Gıda Biyoteknolojisi. Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, 493 s.
3Salminen, S., Wright, A., 1998. Lactic acid bacteria, microbiology and functional aspects, Marcel Dekker Inc., New York, 617 p.
4Walker, G.M., 1998, Yeast Physiolgy and Technology, John Wiley, Chichester, 350 p.
5Okafor, N., 2007. Modern Industrial Microbiology and Biotechnology. Science publishers,Enfield (NH), USA.530 p.
6Crueger, W., Crueger, A., 1989, Biotechnology- A textbook of Industrial Microbiology, Sinauer Associates, Sunderland, 355 p.
7Tunail, N., 2009. Mikrobiyoloji. Pelin Ofset, Ankara, 434 s.
8Özçelik, S., 1998. Genel Mikrobiyoloji. Süleyman Demirel Üiversites, Atabey, Ispartai Yayın No: 1, 259 s.
9Hui, Y. H., Özgül Evranuz,E., 2012. Handbook of Plant Based Fermented Food and Beverage Technology, CRC Press, Florida, pp. 657-664.
10Erkmen, O., 2010. Gıda Mikrobiyolojisi. Eflatun Basım Dağıtım Yayıncılık tic. Ltd. şti. Ankara, 552 s.


 
DERS NOTLARI 
1Canbaş, A., 2000. Asit Fermantasyonları, Sirke, Turşu, sofralık Zeytin ve Boza Teknikleri 178 s.
2Canbaş, A., 1995. Ekmek Mayacılığı. Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, No: 22, Ankara, 44s
3Dağaşan, L., 2014. Ekmek mayası üretimi. İçinde:Gıda Biyoteknolojisi, Ed. Aran, N. pp: 140-155. Nobel Yayınevi, Ankara.