| 1 | Standartlara uygun olarak çiğ kırmızı etlerde mikrobiyolojik analizler yapabilecektir. |
| 2 | Standartlara uygun olarak et ürünlerinde mikrobiyolojik analizler yapabilecektir. |
| 3 | Standartlara uygun olarak kanatlı etlerinde mikrobiyolojik analizler yapabilecektir. |
| 4 | Standartlara uygun olarak su ürünlerinde mikrobiyolojik analizler yapabilecektir. |
| 5 | Standartlara uygun olarak taze meyve-sebzelerde mikrobiyolojik analizler yapabilecektir. |
| 6 | Standartlara uygun olarak meyve-sebze ve ürünlerinde mikrobiyolojik analizler yapabilecektir. |
| 7 | Standartlara uygun olarak ekmeklerde mikrobiyolojik analizlerini yapabilecektir. |
| 8 | Standartlara uygun olarak makarnalarda mikrobiyolojik analizler yapabilecektir. |
| 9 | Standartlara uygun olarak bisküvilerde mikrobiyolojik analizler yapabilecektir. |
| 10 | Standartlara uygun olarak balda indikatör mikroorganizma sayımı yapabilecektir. |
| 11 | Standartlara uygun olarak balda patojen mikroorganizma aranması ve sayımını yapabilecektir. |