BOR MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ / GKK2015 - GIDA KİMYASI VE BESLENME

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

           
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Beslenme ve sağlık ilişkisini anlatabilme
2Gıdanın bileşimini oluşturan maddelerin özelliklerini bilerek bundan gıda işlemede yararlanabilme
3Gıdayı oluşturan bileşenlerin reaksiyonları bilerek gıda proseslerini yürütebilme
4Gıda bileşenlerinin vücuttaki görevleri ve beslenmedeki önemini bilerek gerek meslek hayatında gerek günlük yaşamda yeterli ve dengeli beslenme planı yapabilme
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Meslek Bilgisi Dersleri
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi