HUT4019 / FUNCTIONAL ANIMAL FOOD PRODUCTION

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Fonsiyonel gıda nedir? Fonksiyonel gıdanın sınıflandırılması[1] ; [2]
2Probiyotik bakteriler, prebiyotikler, sinbiyotikler[1]
3Probiyotik bakteriler, prebiyotikler, sinbiyotikler[1]
4Omega Yağ asitleri (n-3 Çoklu Doymamış Yağ Asitleri, Tekli Doymamış Yağ Asitleri, Konjuge Linoleik Asit)[1]; [2]
5Biyoaktif bileşenler (Fitokimyasallar, Polifenoller, Flavonoidler, Biyoaktif peptidler)[3]; [10]
6Biyoaktif bileşenler (Fitokimyasallar, Polifenoller, Flavonoidler, Biyoaktif peptidler)[4]; [10]
7Biyoaktif bileşenler (Fitokimyasallar, Polifenoller, Flavonoidler, Biyoaktif peptidler)[4]; [10]
8Fonksiyonel su ürünleri [4]; [10]
9Fonksiyonel et üretimi[5]
10Fonksiyonel et üretimi[5]; [9]
11Fonksiyonel süt ürünleri[6]
12Bal ve arıcılık ürünleri[6]
13Konjuge Linoleik Asitce zenginleştirilmiş yumurta, Vitamince zenginleştirilmiş yumurta, Mineral maddelerce zenginleştirilmiş yumurta[7]; [8]
14Fonksiyonel gıdalar ve sağlıkla ilişkisi, yasal düzenlemeler[7]; [8]