HUT4028 / MEAT PRODUCTION AND CARCASS EVALUATION

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Et ırkları[1] s 1-25
2Et kalitesini etkileyen faktörler[1] s 26-32
3Et hayvanların değer tespiti[1] s 33-45
4Et biliminin bilimsel ilkeleri[1] s 46-56
5Kesim hayvanları ve onların karkasları arasındaki farklılıkların değerlendirilmesi[1] s 57-70
6Et hayvanlarının karkasları ve bireysel kesimler[1] s 71-87
7Sığırların tasnifi ve evaluasyon ilkeleri[1] s 88-100
8Sğırların kesilebilirlik ve lezzetliliğini belirlemek için kullanılan yöntemler[1] s 101-112
9Kuzu karkasları için kalite değerlerini belirleme[1] s 113-120
10Karkas derecelendirmesini belirlemek için ihtiyaç duyulan uygulama faktörleri[1] s 121-130
11Kuzu karkaslarının değerlendirilmesi[1] s 131-141
12Kalite ve kesilebilirlik temel alınarak tüm talep önceliklerini gözetmek[1] s 142-153
13Pazarlama değeri esas alınarak toptan kesimlerin karkaslarının derecelendirilmesi ve kıyaslanması[1] s 154-165
14Sürdürülebilir et endüstrisi [1] s 166-172