HUT6109 / RUMEN METABOLİZMASI VE FİZYOLOJİSİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
11. Rumen anatomisi, fonksiyonu, ruminatların rolü ve gelişimi, ruminant beslemede tarihsel gelişim[3] s 3-7; [2] s 1-23, s 178-195
22. Rumen bakteri, protozoa ve siliatlar[1] s 15-53; [2] s 152-178
33. Rumen aneorobic Fungi ve Rumende Mikrobiyal interaksiyonlar[1] s 53-71; [1] s 71-89
44. Mikroorganizmalar ve lif sindirimi [1] s 107-131
55. Mikroorganizmalar ve lif sindirimi[1] s 107-131
66. Lipitler ve rumen sindirimi[1] s 151-165; [2] s 260-276
77. Uçucu yağasitleri ve rumende protein sentezi [1] s 165-179; [2] s 95-118
88. Minerallerin mikrobiyal metabolizma üzerine etkisi, mineraller ve sindirim [1] s 179-217
99. Rumen ve kalın barsakta sindirim, rumenin defaunasyonu [1] s 217-263; [2] s 195-211
1010. Rumen fermentasyonunun yem katkı maddeleri ile modifikasyonu ve rumen fonksiyon bozukluğu [1] s 263-283; [1] s 361-365
1111. Rumen modelleme, reticulo-rumendenpartiküllerin geçişi-rumeni bölümlere ayırma [1] s 283-343; [3] s 65-80; [3] s 31-40
1212. In vitro rumen sistemleri [1] s 353-357; [3] s 51-65
1313. In vitro rumen sistemlerinin laboratuvarda işlenmesi [1] s 353-357; [3] s 51-65
1414. Ruminantlarda yem tüketimi ve net enerji etkinliği [2] s 294-309