1 | 1. Rumen anatomisi, fonksiyonu, ruminatların rolü ve gelişimi, ruminant beslemede tarihsel gelişiminin öğrenilmesi |
2 | 2. Rumen mikroorganizmaları ve rumen sindirimindeki işlevleri hakkında bilgi sahibi olma |
3 | 3. Rumende karbonhidrat ve -lif sindirimi ,uçucu yağ asitleri oluşumunun öğrenilmesi |
4 | 4. Rumende protein sindirimi ve mikrobiyal protein sentezinin öğrenilmesi |
5 | 5. Rumende lipitlerin sindiriminin öğrenilmesi |
6 | 6. Rumende minerallerin mikrobiyal metabolizma üzerine etkisi, minerallerin sindirimi ve işlevlerinin öğrenilmesi |
7 | 7. Rumen ve kalın barsakta sindirim ve rumen fonksiyon bozukluğu hakkında bilgi sahibi olma |
8 | 8. Rumenin defaunasyonu, rumenin yem katkı maddeleri ile modifikasyonu hakkında bilgilenme |
9 | 9. Rumen modelleme, rumeni bölümlere ayırma ve yem partiküllerinin geçişi hakkında bilgilenme |
10 | 10. In vitro rumen sistemleri ve in vitro çalışmalar hakkında bilgilenme |
11 | 11. Ruminantlarda yem tüketimi ve net enerji etkinliği hakkında bilgilenme |