HUT6119 / TAVUKÇULUK BİLİMİNİN ESASLARI

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Ders programının sunulması, saf et ve yumurtacı ırklar ve ticari hatlar[1] s: 40-79
2Yumurta üretim amaçlı seleksiyon ve ıslah[3 ] s: 101-112
3Et üretim amaçlı seleksiyon ve ıslah[3] s: 113-126
4Yumurtacı damızlıkların bakım ve yönetimi[1] s: 344-350; [1] s: 534-541
5Etlik damızlıkların bakım ve yönetimi[1] s: 344-350; 534-541
6Yumurta kalite özellikleri ve saptanması[1] s: 110-154
7Kuluçka ve kuluçka yönetimi[1] s: 166-185; [1] s: 194-206
8Kuluçkahanelerin planlanması ve yönetimi[1] s: 186-193
9Damızlık yönetiminin kuluçka performansına etkileri[4] s: 283-329
10Civciv kalitesinin değerlendirilmesi ve civciv döneminde bakım yönetim[1] s: 306-321
11Büyütme döneminde yapılan uygulamalar(gaga kesimi, aşılama, yem kısıtlaması)[1] s: 331-334
12Et tipi yetiştiricilikte karşılaşılan metabolik sorunlar ve etkileyen faktörler[3] s: 13-28
13Kanatlılarda refah-stres-verim arasındaki ilişkiler[3] s: 1-83
14Kanatlı yetiştiriciliğinde hijyen ve sanitasyonun önemi[1] s: 207-221
15Sürdürülebilir kanatlı üretimi