HUT7115 / PROTEİN SİSTEMLERİ VE RUMİNANT BESLENMESİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Rumen mikroorganizmaları ve ruminantlarda protein metabolizması açısından rumen anatomisi ve fizyolojisi [1] p 1-18
2Rumen mikroorganizmaları ve beslenmeleri [1] p 19-40
3Yem değerlendirme [2] p 23-27
4Retikulo rumende diyetsel proteinin parçalanması [2] p 28-36
5Mikrobiyal çoğalma [2] p 37-45
6İnce barsaklarda sindirim ve absorbsiyon [2] p 46-52
7Kalın barsaklarda azot metabolizması [2] p 53-56
8Dokularda azot metabolizması [2] p 57-65
9Protein değerlendirme sistemleri ve karşılaştırılması [2] p 7-22; [1] p 137-153; [4] p1-12
10NRC, Cornell, AFRC protein değerlendirme sistemleri [2] p 7-22; [4] p1-12
11Fransız PDI ve İskandinav AAPBV protein değerlendirme sistemleri [2] p 7-22; [4] p1-12
12Ruminant rasyonlarına uygulanması [2] p 66-74; [3] p 260-321
13Ruminant rasyonlarına uygulanması [2] p 66-74; [3] p 260-321
14Süt sığırlarında sürdürülebilir protein beslenmesi ve çevreye etkisi [2] p 66-74; [3] p 260-321