Anasayfa
English
İletişim
Hızlı Erişim
Akademik Takvim
Anketler
Bilgi Edinme
Bilgi Paketi
Diş Hekimliği Fakültesi Randevu
Etkinlik Talep Formu
NOHU Login
NUBulut
Öğrenci e-posta
Personel e-posta
Telefon Rehberi
Uzaktan Eğitim Sistemi
Yemek Menü
Yemekhane Sanal Pos
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
Bilgi Paketi
Kurum Hakkında Bilgi
Üniversite Senatosu ve Yönetim Kurulu
Organizasyon Şeması
Akademik Takvim
Genel Bilgi
Genel Giriş Koşulları
Genel Kayıt Prosedürleri
Kurallar ve Yönetmelikler
Önceki Dönemlerin Tanınması
Diploma Eki
Akademik Danışmanlık Düzenlemeleri
AKTS Kredi Dağılımı
İsim ve Adres Bilgileri
Derece Programları
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans
Doktora
Course Catalogue For Exchange Students
Öğrenciler için Genel Bilgiler
Yaşam Giderleri
Barınma Olanakları
Beslenme Olanakları
Sağlık Hizmetleri
Sigorta
Öğrenme Olanakları
Kültürel ve sosyal Faaliyetler
Sportif ve Boş Zaman Faaliyetleri
Öğrenci Kulüpleri
Uluslararası Programlar
Dil Politikası ve Kurslar
Staj
Burs Olanakları
Engelli Öğrenci Olanakları
Öğrenci İşleri
Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
Niğde'de Yaşam
HUT7117 / DONDURULMUŞ SU ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER
>
Dersin Kodu
Dersin Yarıyılı/Yılı
Dersin Türü
Dersin Seviyesi
Dersin Öğretim Dili
Dersin Adı
Teori
Uygulama
AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı
E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı
E Mail
Dersin Amacı
Su ürünlerinin dondurulması, dondurma sırasında meydana gelen değişimleri, su ürünlerinde kullanılan dondurma teknolojileri, dondurulmuş su ürünlerinde meydana gelen fiziksel kimyasal mikrobiyolojik ve duyusal kalite değişimleri hakkında bilgi vermektir.
Dersin Kısa İçeriği
Su ürünlerinin karada ve denizde dondurulması, su ürünlerinde dondurma teknikleri ve sistemleri, su ürünlerinin dondurulmasından önce dikkat edilmesi gerekli olan hususlar, su ürünlerinin dondurulmasındaki işlem basamakları, dondurulmuş su ürünleri, depolamanın fiziksel, kimyasal, duyusal kalite değişimlerine olan etkisi ve kalite kontrol analizleri.
Önkoşullar
DERSİN HEDEFLERİ
DERSİN HEDEFLERİ
1
Su ürünlerinin dondurulmasında kullanılan tekniklerin öğrenilmesi
2
Su ürünlerinin dondurulması sırasında meydana gelen değişimler hakkında bilgi verilmesi
3
Dondurulmuş su ürünlerinde oluşan kalite değişimlerinin öğrenilmesi
Loading…
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN YÜZDESİ