IAY2021 / SAĞLIKLI YAŞAM VE BESLENME

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Beslenme İle İlgili Temel Terim ve Kavramlar
2Beslenme Bilimine Hizmet Eden Kurum ve Kuruluşlar
3Ülkemizdeki Beslenme Sorunları
4Besin Ögeleri ve Tanımı
5Karbonhidratların Tanımı ve Görevi
6Proteinlerin Tanımı ve Görevi
7Yağların Tanımı ve Görevi
8Vitaminlerin Tanımı ve Görevi
9Minerallerin Tanımı ve Görevi
10Suyun Önemi
11Besin Grupları-1 (Et ve Et Ürünleri, Yumurta, Süt ve Süt Ürünleri, Ekmek ve Tahıllar)
12Besin Grupları-2 (Kuru Baklagiller, Sebze ve Meyveler, Yağlar, Şeker ve Şekerli Besinler)
13Sağlıklı Yaşam ve Beslenme İlkeleri
14Sağlıklı Vücut Ağırlığının Sağlanması ve Korunması
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Temel Birimler Dersi
Meslek Bilgisi Dersleri
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
Aktarılabilir Beceri Dersi
Sosyal Bilimler