1 | Beslenme ile ilgili genel kavramları açıklar |
2 | Yeterli ve dengeli beslenmeyi tanımlayabilir ve Besin/Sağlık Etkileşimini açıklar |
3 | Karbonhidratları, vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar |
4 | Lipitleri, vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar |
5 | Proteinleri vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar |
6 | Vitaminleri vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar |
7 | Su ve Mineralleri vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar |
8 | Enerji Dengesini Etkileyen faktörleri açıklar |
9 | Besin Gruplarını öğrenmek ve Kullanılma,saklanma ve satın alınma ile ilgili özellikleri söyler |
10 | Besin hazırlama aşamasında yapılan işlemlerin besin kalitesine etkilerini söyler |
11 | Türkiyede beslenme sorunlarını ve nedenlerini açıklar |