NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ / NTO2045 - GIDA VE PERSONEL HİJYENİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Hijyen ve sanitasyon tanımı önemi ve özellikleriDers notları
2Toplu beslenme sistemlerinde hijyenin önemiDers notları
3Besinlerin satın alınması ve depolanmasında hijyenDers notları
4Besinleri hazırlama ve pişirmede hijyenDers notları
5Besinlerin porsiyonlanması ve servisinde hijyenDers notları
6Personel hijyeni tanımı ve önemiDers notları
7Besinlerin bozulma nedenleri (biyolojik etmenler)Ders notları
8Besinlerin bozulma nedenleri (kimyasal etmenler)Ders notları
9Gıda kalite güvence sistemleri ve sürdürülebilir mutfak planlamasıDers notları
10HACCP tanımı ve önemiDers notları
11HACCP sisteminin temel prensipleriDers notları
12Ambalaj malzemeleri tanımı önemi ve özellikleriDers notları
13Gıda katkı maddeleri tanımı sınıflandırılması ve kullanım alanlarıDers notları
14Personel hijyen eğitimiDers notları