1 | Süs bitkilerinin üretimi aşamasında ihtiaç duyulacak üretim yapıları, alet ekipman vb hakkında bilgi sahibi olma |
2 | Süs bitkilerini tanımlayabilme ve tanıyabilme, sınıflandırabilme, Süs bitkileri yetiştiriciliğinde etkili olan ekolojik faktörleri algılayabilme ve bitkilerin ekolojik isteklerini kavrama |
3 | Süs bitkilerinin tohumla üretimleri hakkında bilgi sahibi olma, |
4 | Süs bitkilerinin vegatatif olarak üretimleri hakkında bilgi sahibi olma, |
5 | Dış mekan süs bitkilerini tanıma, türleri norm, form, tekstür, yetiştirme istekleri vb konularda ayırt edebilme ve sınıflandırma yeteneğini kazanma |
6 | Dış mekan bitkilerine ait önemli bazı türlerin özellikleri, yetiştirme ve üretimleri hakkında bilgi sahibi olma |
7 | İç mekan süs bitkilerini tanıma, türleri norm, form, tekstür, yetiştirme istekleri vb konularda ayırt edebilme ve sınıflandırma yeteneğini kazanma |
8 | İç mekan bitkilerine ait önemli bazı türlerin özellikleri, yetiştirme ve üretimleri hakkında bilgi sahibi olma, |