SUT1004 / SÜT İŞLETMELERİNDE TEMEL İŞLEMLER

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Öğrencinin sütün tanımını yapabilmesi
2Öğrencinin sütün içinde bulunan maddelerin değerlerini rakamsal olarak söyleyebilmesi
3Süt bileşiminde görülen değişikliklerin neler olduğunu ve nelerin sütün bileşimine etki ettiğini söyleyebilme
4Memenin yapısını bilip sütün nasıl oluştuğunu anlatabilmesi
5Sütün salgılanması ve sağılması hakkında bilgi verebilmesi
6Sağım şekillerini söyleyebilmesi
7Sütte bulunan hücrelerin neler olduğunu anlatabilmesi
8Anormal sütün tanımını yapıp nelerin anormal süt kapsamında olduğunu söyleyebilmesi
9Çiğ sütün tanımını yapıp özelliklerini söyleyebilmesi
10Çiftliklerde temiz ve kaliteli süt üretiminin nasıl yapılacağını anlatabilmesi
11Çiftliklerde sütün soğutulması ve nakli hakkında bilgi verebilmesi
12Süt verimine etki eden faktörleri sıralayabilmesi
13Süt üretimi için yetiştirilen hayvan ırklarını sıralayabilmesi
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Meslek Bilgisi Dersleri
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi