TGM7107 / KALİTE ISLAHI

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Bitkisel ürenlerde kalite kavramı ve biyolojik temelleri, tarımsal üretim ve uygulamaların doğal dengeyi sürdürülebilirlik açısından nasıl etkilediği konusu1,2,3
2Kalite ıslahının temel ilkeleri, biofortifikasyon 1,2,3
3Kalite ıslahında gen kaynakları ve anaç seçimi1,2,3
4Kalite ıslahında seleksiyon yöntemler1,2,3
5Kalite ıslahında mutasyon kullanımı1,2,3
6Kalite ıslahında biyoteknolojik yöntemlerin kullanımı1,2,3
7Kalite ıslahında genetik transformasyon yöntemlerinin kullanımı1,2,3
8Bitkilerde protein içeriğinin iyileştirilmesi1,2,3
9Bitkilerde yağ kalitesinin iyileştirilmesi 1,2,3
10Lif bitkilerinde lif kalite ıslahı1,2,3
11Meyvelerde kalite ıslahı: besin içeriğinin iyileştirilmesi 1,2,3
12Meyvelerde kalite ıslahı: duyusal kalite özellikleri 1,2,3
13Bitkisel ürünlerde işleme kalitesinin iyileştirilmesi1,2,3
14Kalite-verim ilişkisiKonu ile ilişkili makaleler