Ortak Zorunlu Ders
|
ATA1016 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II
|
2
|
0
|
2
|
Türk İnkılâp Hareketleri, Atatürk Dönemi Türk Dış Politikası, Türk İnkılâbının Temel İlkeleri (Atatürk İlkeleri), Bütünleyici İlkeler, Atatürk’ün Hastalığı ve Ölümü, İsmet İnönü’nün Cumhurbaşkanı Seçilmesi ve İsmet İnönü Dönemi (1938–1950), II. Dünya Savaşı, Demokrat Parti İktidarı ve Adnan Menderes Dönemi (1950–1960), Askeri Darbeler ve Türkiye Cumhuriyeti (1960–1980), 12 Eylül 1980 Darbesi ve Sonrasında Türkiye
|
Zorunlu Ders
|
SUT1002 MESLEKİ MATEMATİK II
|
2
|
0
|
4
|
1.HAFTA-Hata Analizi ve Lineer denklem sistemleri 2.HAFTA-Lineer denklem sistemleri Eğri uydurma 3.HAFTA-Eğri uydurma İnterpolasyon 4.HAFTA-İnterpolasyon Temel dizi işlemleri 5.HAFTA-Temel dizi işlemleri 6.HAFTA-Aritmetik ve geometrik dizi işlemleri 7.HAFTA-Aritmetik ve geometrik dizi işlemleri 8.HAFTA-Temel fonksiyonlar 9.HAFTA-Temel fonksiyonlar 10.HAFTA-Fonksiyon çeşitleri 11.HAFTA-Üstel fonksiyonlar 12.HAFTA-Üstel fonksiyonlar 13.HAFTA-Logaritma 14.HAFTA-Logaritma.
|
Zorunlu Ders
|
SUT1004 SÜT İŞLETMELERİNDE TEMEL İŞLEMLER
|
3
|
0
|
3
|
Sütün tanımı, bileşimi, memenin yapısı ve sütün oluşması, sütün salgılanması, sağılması, anormal sütler, çiğ süt, çiftliklerde temiz ve kaliteli süt üretimi, nakli, mikroorganizma bulaşmasına karşı gerekli önlemler, süt verimine etki eden faktörler, süt üretimi için yetiştirilen hayvan ırkları.
|
Zorunlu Ders
|
SUT1006 SÜT MİKROBİYOLOJİSİ
|
2
|
1
|
3
|
Süt ve ürünlerinde bulunan veya bulaşan zararlı veya zararsız bütün mikroorganizmalar hakkında bilgilendirmek
|
Zorunlu Ders
|
SUT1008 GIDA ENDÜSTRİSİ MAKİNELERİ
|
3
|
0
|
5
|
Yerçekimi kuvveti ile ayırma, doğal sedimentasyon, santrifüj, seperasyon ilkeleri, karıştırma, karışımlama ve ısıl işlem makineleri.
|
Zorunlu Ders
|
SUT1010 İÇME SÜTÜ VE KONSANTRE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
|
2
|
1
|
3
|
içme sütü, koyulaştırılmış ve kurutulmuş süt ürünleri üretimini yapmak.
|
Zorunlu Ders
|
SUT1012 ÇİĞ SÜT ANALİZLERİ
|
2
|
1
|
4
|
Mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak süt ve ürünlerinden süt ve ürünlerinden numune almak, çiğ sütlerin işlenmeye uygunluğunu belirlemek 1, çiğ sütlerin işlenmeye uygunluğunu belirlemek 2, ve süt analizlerini yapmaktır.
|
Ortak Zorunlu Ders
|
TDL1012 TÜRK DİLİ II
|
2
|
0
|
2
|
Kelime grupları, kelimelerin gerçek, yan ve mecaz anlamları, Deyimler, ikilemeler, terimler, dil yanlışları, Türkçenin cümle yapısı, cümle öğeleri, cümle çözümlemeleri, roman, makale, deneme, şiir gibi yazılı anlatım türleri, sunum, rapor ve tutanak örnekleri, dilekçe, iş mektubu ve Özgeçmiş (CV) yazma, karşılıklı konuşma ve tartışma gibi anlatım türleri
|
Ortak Zorunlu Ders
|
YDL1014 YABANCI DİL II
|
3
|
0
|
3
|
Öğrencilerin, güncel hayatla ilgili cümleleri ve sıkça kullanılan ifadeleri anlayabilmeleri (kendileri, aileleri, iş ve yakın çevreleri, alışveriş vb. ile ilgili bilgileri), gerekli durumlarda anlaşılır ve bildik konuların doğrudan aktarımını yapabilmeleri, temel seviyedeki anlatımlarla kendilerini, eğitimlerini, yakın çevrelerini ve doğrudan ihtiyaca yönelik durumlarını anlatabilmeleri için Yabancı Dil I dersini temel alan ve devamı olan konuları (Present Continuous, adverbs of manner, comparison of adjectives, superlative adjectives, prefer + noun/-ing form, will, Present Perfect, have to/ don’t have to, wh- questions, be going to for intentions and plans, infinitive of purpose, verbs + infinitive/-ing form etc.) içermektedir.
|