PÇ1- Bilgisayar programcılığı alanında temel, güncel ve uygulamalı bilgileri takip eder.
PÇ2- Veri tabanı tasarımı, yönetimi ve uygulamalarını gerçekleştirir; yazılımlarında veri tabanlarını etkin bir şekilde kullanır.
PÇ3- Yazılım ve donanım alanlarında (açık kaynak yazılımlar, işletim sistemleri, ağlar vb.) temel bilgi ve beceriler kazanır; karşılaşılan arızaları tespit eder ve hataları giderir.
PÇ4- Bilgisayar programcılığı alanı ile ilgili bilişim teknolojilerini (yazılım, program, animasyon vb.) etkin bir şekilde kullanır.
PÇ5- Mesleki problemleri analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir, uygun araştırma yöntemlerini kullanarak çözüm önerileri sunar; gerektiğinde ekip çalışmasına katılır ve projeleri yönetir.
PÇ6- Bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yolu ile etkin biçimde sunabilir, anlaşılır biçimde ifade eder.
PÇ7- Matematiksel düşünmeye yönelik temel becerileri kazanır ve bu becerileri alanında uygular.
PÇ8- Kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ile alanındaki güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip eder.
PÇ9- Alanıyla ilgili süreçlerde toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahiptir; meslek etiğine uygun hareket ederek iş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci ve kalite süreçlerine önem verir.
PÇ10- Bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri takip eder ve meslektaşları ile iletişim kurar.
PÇ11- Algoritma ve veri yapılarını oluşturur, farklı programlama dillerini etkin bir şekilde kullanarak web, masaüstü veya mobil yazılım projeleri geliştirir ve uygular.
PÇ12- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi hakkında bilgi sahibi olur.