International Congress on Art and Design Research And Exhibition (ART&DESIGN-2021) Kongresi


Sanat ve tasarım alanındaki güncel akademik çalışmaları, uzmanlık alanlarındaki deneyimleri, saha araştırmaları, uygulama ve üretim süreçlerini uluslararası platformda paylaşmak ve tartışmak amacıyla Üniversitemiz ve Kayseri Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilen International Congress on Art and Design Research And Exhibition (ART&DESIGN-2021) (Uluslararası Sanat ve Tasarım Araştırmaları Kongresi ve Sergisi) Üniversitemiz ev sahipliğinde çevrim içi olarak yapıldı.

Kongre açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semiha Akçaözoğlu, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Kılıç ve Kayseri Üniversitesi Mühendislik Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okan Karahan katıldı.


Yoğun ilgi ile takip edilen ART&DESIGN-2021 Kongresi’nde davetli konuşmacı olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Uzay Peker tarafından “Authenticity of Design” (Tasarımın Özgünlüğü) başlıklı açılış konferansı verildi.  Mimarlık tarihi öğretim üyesi olan, Selçuklu ve Osmanlı Mimarisi konularında uzman Prof. Dr. Ali Uzay Peker, gelenekselden moderne yapılan mimari yolculuğu aktarması ile etkinliğe değerli katkılar sundu.

Kongre etkinliklerinden olan Sustainable Fashion/Sürdürülebilir Moda başlıklı panel etkinliği 21 Haziran 2021 tarihinde çevrim içi olarak düzenlendi. Kongre Panelistleri arasında Eskişehir Teknik Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Özgür CEYLAN(Panel başkanı), Yeşilyama  Platformu  Kurucusu İrem YANPAR COŞDAN ve İzmir Ekonomi Üniversitesin'den Doç. Dr. Şölen KİPÖZ Sürdürülebilir Modayı Hızlı Moda-Yavaş Moda, Yeşil Tüketicilik ve Tekstilde Sürdürülebilirliği Yeniden Düşünmek başlıkları üzerine   ele aldılar.

Kongrenin son etkinliği olan sergi açılışında ise Başkent Üniversitesinden davetli konuşmacı Prof. Dr. Adnan TEPECİK,  “Sanat, Tasarım ve Kültür Aktarma” isimli sunumunu gerçekleştirdi. Sunumun ardından sergiye çalışma gönderen katılımcıların eserlerini içeren dijital sergi sunumu geçildi.

Toplamda 41 oturumda 220 bildiri sunumunun yapılacağı, sergi açılışında ise 181 sanat ve tasarım çalışmasının sergileneceği ART&DESIGN-2021 Kongresinde 35 farklı alanda bildiri sunumu gerçekleştirildi.


https://www.ohu.edu.tr/haber/international-art-design-2021-kongresi-basladi/21456