Doğaseverler Niğde Gönüllüler Hatıra Ormanında Buluştu

Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar öncülüğünde üniversitemiz kampüsü içerisindeki Niğde Gönüllüler Hatıra Ormanı’na ağaç dikimine başlandı.

Doğa ile iç içe ve daha yeşil bir kampüs oluşturma çabasındaki üniversite yönetimimizin sosyal medyadan çağrıları neticesinde organize edilen Niğde Gönüllüler Hatıra Ormanında gerçekleşen ağaç dikimi etkinliğine, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar ile birlikte, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlyas Gökhan ve Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik, doğasever akademik ve idari personellerimiz ile çok sayıda gönüllü katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar burada yaptığı açıklamada, çevre bilinci yüksek akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizin desteğiyle, yeşil bir kampüs hayalini gerçeğe dönüştürme ve sıfır atık yönetimiyle sürdürülebilir bir yaşam alanı oluşturma hedefleri olduğunu vurgulayarak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bugün ağaçlandırma çalışması yaptığımız bu bölgeyi umuyoruz ki büyük bir ormana dönüştüreceğiz. Niğde Orman İşletme Müdürlüğümüz tarafından gönderilen sedir fidanlarının yanı sıra, fakültelerimiz ve gönüllü arkadaşlarımız da kendi imkanlarıyla getirdikleri fidanları dikmek için bizimle beraber ağaç dikimi etkinliğimizde bulunuyorlar. Gönüllülerimiz diktikleri ağaçları sık sık ziyaret etsinler ve ilgi göstersinler. Biliyorsunuz ki ağaçlar sevgi ile büyür.”

Rektörümüzün konuşmasının ardından tüm gönüllüler fidanları Niğde Gönüllüler Hatıra Ormanında toprak ile buluşturdu.