Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Haberler

Üniversitemizde 2024 Tercih ve Tanıtım Heyecanı Başladı

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla Üniversitemizde tercih ve tanıtım heyecanı başladı. 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nda 15 fakülte, bir Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı ve altı meslek yüksekokulu bünyesindeki 66 lisans, 49 ön lisans olmak üzere 115 ayrı bölüm ve programına 5480 yeni öğrencisini bekleyen Üniversitemiz, bu kapsamda Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü öncülüğünde tüm birimleriyle 2024 Tercih ve Tanıtım Kampanyası’nı uygulamaya koydu.

Üniversitemiz Tarım Arazilerinde Buğday Hasadı Başladı

Üniversitemiz Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ana hizmet yerleşkesindeki tarım uygulama arazisinde ekilen yaklaşık 100 dekarlık buğdayın hasadı başladı. Niğde Valisi Cahit Çelik ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, hasat faaliyetlerini yerinde incelediler.

Öğretim Üyemizden Güneş Işınlarının Zararlı Etkilerine Karşı Öneriler

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Tıbbi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Kaya, TRT Çukurova Radyosu’ndaki Hayatın İçinden programının canlı yayın konuğu oldu. Kaya, programda yaz mevsimiyle birlikte fazla güneş ışınlarının insan sağlığına etkileri hakkında bilgiler verdi.

Üniversitemizde Ana Arı Dağıtım Programı Düzenlendi

Üniversitemiz Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde Çiftçi Eğitim Koordinatörlüğü ile Ahiler Kalkınma Ajansı iş birliğinde düzenlenen “Ana Arı Dağıtım Programında” ilimizden 10 üreticimize toplam 50 adet kaliteli ve bölge koşullarına uygun ana arı dağıtımı yapıldı.