Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Haberler

YÖK Üniversitemizde “Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi” Kurulmasını Uygun Buldu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın başkanlığında ve İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Yapay Zekâ, Dijitalleşme ve Büyük Veri Alanlarında Üniversitelerde Açılacak Yeni Program ve Bölümlerle İlgili İkinci Toplantı” sonrası Üniversitemizin Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi kurmasının uygun bulunduğu açıklandı.

Üniversitemize TÜBİTAK 1001 “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı” Proje Desteği

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülen 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında açılan Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmalarına Yönelik “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı”na sunulan projelerin değerlendirme süreci tamamlandı. Açıklanan sonuçlara göre öğretim üyemiz Doç. Dr. Aslı Bozdağ'ın yürütücü olduğu proje de destek almaya hak kazanan başvurular arasında yer aldı.

NÖHÜ Kariyer Günleri”nin İkincisi Gerçekleştirildi

Üniversitemiz tarafından düzenlenen “NÖHÜ Kariyer Günleri”nin ikincisi Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’mizde gerçekleştirildi. İki gün süren etkinliklerde öğrencilerimiz bilimden kültür-sanata, bürokrasiden özel sektöre kadar çeşitli alanlarda uzman isimlerle bir araya geldi. 20’ye yakın kamu ve özel sektör temsilcisinin konuşmacı olarak katıldığı programda, fuaye alanına 15 adet kamu ve özel sektör standı da kuruldu.

Üniversitemiz YÖKAK Tarafından Akredite Edildi

Üniversitemiz kalite güvencesi ve akreditasyon alanlarında yürüttüğü başarılı çalışmalar sonucunda Kurumsal Akreditasyon Belgesi almaya hak kazandı. YÖKAK tarafından akredite edilen Üniversitemiz, böylece Türkiye’de akredite olan 53 üniversite arasına girdi. Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, iki yıl geçerli Kurumsal Akreditasyon Belgesi'ni Hacıbayram Veli Üniversitesinde düzenlenen törenle YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın elinden aldı.