Öğretim Üyemizin Yapay Zeka Destekli Yenilikçi Teknoloji Projesine TÜBİTAK Desteği
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hakan Aktaş’ın yürütücüsü olduğu “Yapay Zeka Teknolojileri ile Her Türlü Endüstriyel Nesneyi Yüksek Doğrulukta Sayabilen, İki Aşamalı Oluk Sayesinde Sürekli Sayım ve Hassas Durdurma İşlemi Yapabilen Endüstriyel Sayma Sistemi” başlıklı proje, TÜBİTAK TEYDEB 1507 Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Proje kapsamında yapay zeka teknolojileri kullanılarak endüstrideki her boyutta ve çeşitteki nesnelerin (tohum, somun, vida, ilaç, direnç, kapasitör ve maden) yüksek hız ve doğrulukla sayılabilmesi hedefleniyor. Yapay zeka destekli bu yenilikçi teknoloji projesi başarıyla tamamlandığında ise Niğde’den dünyaya yayılarak endüstriyel süreçlere hız ve doğruluk kazandıracak.
“Üniversitemize ve Ülkemize Değer Katmayı Amaçlıyoruz”
Proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Aktaş, projenin endüstriyel süreçlere sağlayacağı katkıya ve yenilikçi teknolojiler açısından önemine dikkat çekerek şu açıklamayı yaptı:
“Projemiz tamamlandığında yapay zeka ile hassas saydırma işlemi yapabilen dünyanın ilk makinesini geliştirerek endüstrideki verimliliği artırmayı hedefliyoruz. Bu yenilikçi çalışmayı, Niğde Teknopark A.Ş. bünyesinde hayata geçirerek hem üniversitemize hem de ülkemize katma değer sağlamayı amaçlıyoruz.”
“Proje Üniversitemizin Yapay Zeka Teknolojileri Alanındaki Potansiyelini Ortaya Koyuyor”
Konuyla ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, öğretim üyemizin endüstriyel süreçleri hızlandıracak ve verimliliği artıracak yenilikçi teknoloji projesinin Üniversitemizin yapay zeka teknolojileri alanındaki potansiyelini ortaya koyan önemli bir gelişme olduğuna vurgu yaptı.
“Üniversitemiz, bilim ve teknolojide öncü projelere imza atmaya devam ediyor. TÜBİTAK tarafından desteklenen bu proje, sadece bölgemiz ve ülkemiz için değil, dünya çapında bir ilk olma özelliği taşıyor.” diye konuşan Rektörümüz, ayrıca projeyle dünyada ilk kez yapay zeka destekli hassas saydırma işlemi gerçekleştirebilecek yenilikçi bir teknolojinin geliştirilecek olmasının ise Üniversitemizin ar-ge, teknoloji ve inovasyondaki öncü konumu ve vizyonunu gösterdiğini belirtti. Rektörümüz son olarak Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Aktaş ve ekibini tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.