Rektörümüzden Üniversitemizin Kuruluşunun 32. Yıl Dönümü Mesajı

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, Üniversitemizin 32'nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektörümüz mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, sahip olduğu akademik bilgi ve birikim ile milli değerlerine bağlı nesiller yetiştirmek üzere edindiği önemli vizyon uyarınca 32 yıllık mazisiyle eğitim öğretim, bilim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürmektedir. Kahraman şehidimiz ve hemşehrimiz Astsubay Ömer Halisdemir’in adını onur ve gururla taşıyan Üniversitemiz, ayrıca şehidimizin aziz hatırasına layık olmak için ulusal ve uluslararası akademik platformlarda her zaman yer alarak ilimiz ve bölgemiz için lokomotif görevi üstlenmektedir.

Geride bıraktığı 32 yılda bilim, ar-ge, kültür-sanat ve sporda sayısız başarılara imza atan Üniversitemiz, "Anadolu’nun Yükseköğretim ve Bilimde Parlayan Yıldızı" mottosuyla çalışarak tarihinde ilk defa bu yıl dünyanın en prestijli kuruluşu Times Higher Education’un (THE) sıralamalarında yer aldı. Tüm dünyadan değerlendirilmeye uygun görülen 1904 yükseköğretim kurumu arasında 1501+ bandında bulunan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Türkiye’den ise 75 üniversite arasında 36. sıraya adını yazdırdı. Üniversitemiz aynı kuruluşun Asya Üniversiteleri Sıralamasında 1127 yükseköğretim kurumu, Dünya Genç Üniversiteler Sıralamasında ise 1172 üniversite arasında 601+ bandında bulunuyor. Ayrıca THE’nın 2024 Etki Sıralamasına da ilk kez giren Üniversitemiz, bu değerlendirmede 2152 kurum arasında yer alarak 17 adet Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi’nin sekizine katkı sağlayan üniversiteden biri oldu. Açlığa Son hedefinde 401-600, Amaçlar İçin Ortaklıklar hedefinde 601-800 bandında, diğer hedeflerde ise dünyada ilk 1000 üniversite arasında yer alan Üniversitemiz, bu değerlendirme kapsamında Türk değerlendirilmeye uygun görülen 96 Türk üniversitesi arasında girerek önemli başarı elde etti.

Üniversitemizin kuruluşundan itibaren devam eden sürekli gelişme ve geliştirme misyonu, son dönemlerde yürüttüğümüz çalışmalarla daha da ivme kazanmış ve gurur duyulacak bir noktaya ulaşmıştır. Bu çerçevede 2023 yılında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Kurumsal Akreditasyon Programı’na dâhil edilen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, kalite güvencesi ve akreditasyon alanlarında yürüttüğü başarılı çalışmalar sonucunda Türkiye’de akredite olmayı başaran 53 üniversite arasına adını yazdırarak Kurumsal Akreditasyon Belgesi almaya hak kazandı.

Bilimden sanata, araştırma geliştirmeden inovasyona, teknolojiden spora kadar birçok alanda ulusal ve uluslararası başarılarla adından söz ettiren ve ülkemizin bir marka değeri olan Üniversitemiz, bundan sonraki süreçte de “Bölgesel kalkınma odaklı, öncelikli alanlarda ihtisaslaşmış, topluma hizmette öncü ve yenilikçi bir üniversite olmak” vizyonuyla çalışmalarını kararlılıkla sürdürecektir.

Bahse konu tüm başarılarımız ile imza atacağımız yeni başarılarımızda en büyük etken, akademik ve idari personelimizin Üniversitemizin kurumsal kimliğini sahiplenmesi ve kurumumuzun hedefleri doğrultusunda birbiriyle kenetlenmesidir. Bu duygu ve düşüncelerle Üniversitemizin yeni yaşını kutluyor, daha büyük başarıların nasip olmasını tüm içtenliğimle temenni ediyorum.”