Türk Mutfağı Haftası Etkinliği Gerçekleştirildi

Niğde sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda düzenlenen programa, Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu ve Eşi Öğr. Gör. Dilek Yaprak Uslu ile birlikte Niğde protokolü, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu konuşmasında, 21-27 Mayıs tarihleri arasının T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Türk Mutfağı Haftası” olarak ilan edildiğini ifade ederek yurdun dört bir yanında da bu adla kutlandığını aktardı.
Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu açıklamalarının devamında Türk Mutfağı Haftasının değerini artıran ve Türk Mutfağının tanıtımına büyük katkılar sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıymetli Eşi Emine Erdoğan Hanımefendiye de “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabına yaptığı katkı ve destekler dolayısıyla müteşekkir olduklarını ifade etti.
Açıklamalarının sonunda, “Biz de Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak Niğde mutfağımızın ülkemizde ve tüm dünyada tanınması için Aşçılık programımızla birlikte önemli çalışmalar yapıyoruz. Yöresel tatlarımızın herkesin damağında kalması ve Niğdemizin lezzet turizminde bir durak olması için elimizden gelen desteği her zaman sağlamaya devam edeceğiz” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, katılımlar için teşekkür edip, damakları çatlatan güzel bir program dilekleri ile konuşmasını sonlandırdı.
Türk Mutfağı Haftası etkinliği, Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu’nun ve diğer protokol üyelerinin yemek stantlarını gezmeleri ve yöresel lezzetleri tatmaları ile son buldu.