Üniversitemizde İnteraktif Yüzey Dönüştürücülü Sınıf Eğitimi Gerçekleştirildi

Üniversitemizin uzaktan eğitim faaliyetlerinin etkin yürütülmesi ve eğitim faaliyetlerinde çeşitliliğinin artırılması hedefiyle temin edilen İnteraktif Yüzey Dönüştürücü’nün etkin kullanımının sağlanabilmesi için sınıflar oluşturularak, bu sınıflardaki teknik ekipmanın kullanımı için Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hibrit bir eğitim verildi.

Eğitime, Üniversitemiz dekan ve müdürleri fiilen, diğer öğretim elemanlarımız ise Microsoft Teams üzerinden çevrimiçi (online) olarak katıldı. Fiilen katılan 25 yöneticimiz ve çevrimiçi olarak katılan yaklaşık 200 öğretim elemanına “İnteraktif Yüzey Dönüştürücülü Sınıfların Kullanımına Yönelik Eğiticilerin Eğitimi” faaliyeti gerçekleştirildi.

Eğitimde açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Üniversitemize yeni eğitim-öğretim materyalleri kazandırmaya çalıştıklarını ifade ederek yeni dönemde öğrenciler ile daha iç içe ve etkileşimli bir eğitim-öğretim faaliyeti sağlayabilmek için her fakülte, meslek yüksekokulu ve yüksekokula birer adet interaktif yüzey dönüştürücülü sınıf kurulumlarının yapıldığını, kullanım durumuna göre bu sayıların artabileceğini belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar bu sistemin hibrit eğitim sistemine geçişi de kolaylaştıracağını sözlerine ekledi.

Üniversitemiz tarafından temin edilen İnteraktif Yüzey Dönüştürücü, tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilmiş olup, herhangi bir projeksiyon cihazının yansıttığı alanın veya bir ekran yüzeyinin dokunmatik olmasını sağlayarak bu alan veya yüzeyleri akıllı tahta haline getirmektedir. Cihaza entegre olarak çalışan kalemle haberleşerek yansıtılan yüzeydeki yapılan işlemlerin bilgisayar ortamına anlık olarak aktarılmasını sağlayan İnteraktif Yüzey Dönüştürücü, ders anlatımlarını tahta üzerinde daha etkili yapan öğretim elemanlarına, uzaktan eğitim süreçlerinde de tahta kullanabilmeleri ve tahtaya yazdıkları ifadeleri öğrencilere kolayca ulaştırabilme imkanı sağlamaktadır.