Üniversitemizde Öğretmenler Günü Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Üniversitemizde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla “Geleceğimizin Mimarları” adlı program gerçekleştirildi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezimizde düzenlenen, resim sergisi, koro konseri ve konferansın da yer aldığı programa Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, davetliler ve çok sayıda öğrencimiz katıldı.

Öğretmen Adayları, Milletimize Yapılan Zulümleri Asla Unutmamalıdır

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Çınar programda yaptığı açılış konuşmasında, “Kültürünü ve tarihini bilen, ahlaklı, görev bilincine sahip bir gençliğe ihtiyacımız var. Bu sebeple öğretmen adayları, milletimize yapılan ve yapılmaya çalışılmış zulümleri asla unutmamalıdır. Milli benliğimize sahip çıkıp milli irademizi, Mehmet Akif’in vatan aşkına, Mevlana’nın sevgisine, Hüseyin Avni’nin coşkusuna, Atatürk’ün iradesine bağlamak kurtuluş yolumuzdur.” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerimiz Milli Değerlerin Nesilden Nesile Aktarılmasında Öncü Rol Oynamaktadır

Program açılışında bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu sözlerine “Öğretmenlerimiz, milli değerlerin nesilden nesile aktarılmasında ve yarınlarımızın umudu olan çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında öncü rol oynamaktadırlar. Böylesine önemli bir görevi yerine getiren öğretmenlerimiz, toplumumuzun en fedakâr ve saygın üyeleridir.” diyerek başladı.

Ülkemizi, tüm dünya tarafından özenilecek bir seviyeye taşımak amacıyla bilgili, kültürlü, araştıran ve sorgulayan nesilleri yetiştirmek için Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak üstlerine düşen görevi en iyi şekilde yapma gayreti içinde olduklarını kaydeden Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu “Üniversitemiz öğretim elemanları ve öğrencilerimiz, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacak her türlü faaliyetlerin en büyük destekçisidir ve destek olmaya da devam edecektir.” sözleri ile konuşmasını tamamladı.

Öğretmen Adayları Adına Konuşma ve Şiir Dinletisi

Program, öğretmen adayları adına, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği 2. Sınıf Öğrencimiz Rüveyda Çil’in “Benim Adım Öğretmen” adlı konuşması ve Üniversitemiz Grafik ve Tasarım bölümü öğrencisi Ali Ramazan Taşkın’ın “Ben Öğretmen Olmak İstiyorum” adlı şiiri seslendirmesi ile devam etti.

“Küreselleşme Sürecinde Eğitim ve Öğretmen Yetiştirmenin Önemi” Konferansı

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Talas “Küreselleşme Sürecinde Eğitim ve Öğretmen Yetiştirmenin Önemi” başlıklı konferansa küreselleşme kavramını tanımlayarak ve küreselleşme hakkında detaylı bilgiler vererek başladı. Talas konuşmasını öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaparak sürdürdü.

Yüksek eğitimin öneminden bahseden Talas açıklamalarının sonunda ise “Eğitimle daha iyi yerlere gelme iradesini kendimizde bulursak, önümüzde duracak hiçbir kuvvet yoktur.” ifadelerini kullandı.

Teşekkür Belgesi Takdim Edildi

Program sonunda, etkinliklere katkıda bulunanlara Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu ve protokol üyeleri tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.