Üniversitemizden 2022 Yılında 13 Patent Başvurusunda Bulunuldu

Üniversitemizden, 2022 yılında gerçekleştirilen bilimsel çalışmalar sonucunda, Teknoloji Transfer Ofisi'ne yapılan ve Fikrî ve Sınaî Mülkî Haklar Kurulu'nda değerlendirilen buluş bildirimlerinden 9'u ulusal 4'ü ise uluslararası (PCT) olmak üzere toplam 13 patent başvurusu gerçekleştirildi.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, Üniversitemiz içinde yapılan yapılan bilgilendirme ve eğitim çalışmalarının bu konuda oldukça büyük öneme sahip olduğuna vurgu yaparak yürütülen bu tarz çalışmalar neticesinde ilerleyen dönemlerde Üniversitemizden yapılacak patent başvurularının daha da artacağını belirtti.
Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu açıklamalarının devamında ise ülkemize, Üniversitemize ve Niğde iline değer katacak patent alma ve markalaşma faaliyetlerine verilen desteği sürdüreceklerini de ifade etti.