Niğde Belediyesi Personelinden "Spor ve İletişim" Semineri


Niğde Belediyesi Personelinden "Spor ve İletişim" Semineri

 

Fakültemiz Gazetecilik Bölümü, "İletişim Sosyolojisi" dersi kapsamında spor ve iletişim semineri düzenlendi. 5 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen etkinlikte davetli konuşmacı Niğde Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Spor Birimi sorumlusu Murat Turhan öğrencilere spor ve iletişim konusunda bilgiler aktardı.

 

Sporda iletişimin önemi ve medya etkisi konularıma değinen Turhan, özellikle Türkiye'de en çok ilgi gören spor dallarından olan futbolda izleyici ve sporcu etkileşimine dikkat çekti. Turhan, izleyici sporcu etkileşimi açısından holiganlığın kişilerarası iletişimi olumsuz yönde etkilediğini, gündelik hayatlarında iyı iletişim halinde olan insanların söz konusu futbol olduğunda çatıştıklarını dile getirerek, sağlıklı iletişimin her alanda olduğu gibi sporda da önemli olduğunu vurguladı. Bu konuda medyaya büyük görevler düştüğünü söyleyen Turhan, spor haberleri ve köşe yazılarında kullanılan dilin çatışmaları artırma veya azaltmada son derece etkili olduğunu ifade etti.

 

Soru-cevap şeklinde devam eden etkinlik, Turhan'ın Niğde ilindeki spor olanakları hakkında bilgi vermesi ve herkesi sağlıklı yaşam için bu olanaklardan faydalanmaya davet etmesi ile sona erdi