İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NİN YENİ NESİL SPORCUSU AHMET ÖZKAN



Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü öğrencilerinden Ahmet Özkan global bir oyun CS-GO’da kendi kurduğu takım olan “SECURITAS CS-GO” ile turnuvalarda boy gösteriyor. Bu kulvarda birçok başarı elde eden Özkan, E-Spor hakkında “E-Spor dünyanın farklı noktalarından insanların, internet ortamında bir araya gelerek oyun oynayabileceği veya belli zamanlarda düzenlenen uluslararası organizasyonlarda bir araya gelebileceği bir spor dalıdır. Bu spora başlamamdaki ana etken küçüklüğümden beri bilgisayar oyunlarına ilgi duymamdır. 2014 yılında E-Spor ile tanıştım, o günden bugüne iyi bir E-Sporcu olmak için çabalıyorum ve bu hayalimi de başarmış durumdayım” dedi.

“100 BİN TL ÖDÜL VERİLİYOR”

Alanda oynadığı oyundan ve ödüllendirme sistemlerinden de bahseden Özkan “E-Spor dalında CS-GO oynuyorum, bu oyunu oynama sebebim ise küçükken internet kafede bu oyunun eski versiyonu olan Counter Strike ile bilgisayar oyunlarına başlamış olmam. CS-GO Counter Strike’ın en son ve güncel hali olarak biliniyor. E-Spora başladığım dönemlerde sadece ekipmana dayalı ödüller veriliyordu ama şu anda para ödülleri veriliyor. E-Spor geliştikçe ödüllendirme sistemi de genişledi ve şu anda verilen ödüller 100 Bin TL gibi büyük rakamlara kadar ulaşıyor” dedi.

“ZAMAN ZAMAN BÜYÜK ZORLUKLAR ÇEKİYORUM!”

E-spor oyuncusu ve aynı zamanda üniversite öğrencisi olan Ahmet Özkan “Bu sporu yaparken aynı zamanda üniversitede öğrenim görmek zor oluyor. Çünkü turnuva günleri ve saatlerini organizatörler tarafından belirleniyor. Bu tarihler vize ya da final haftasına denk geldiği zaman çok büyük zorluklar çekiyorum. Turnuvalara hazırlanırken günlük periyotlarda çalışmalar yapıyoruz. Örneğin iki saat taktiksel çalışma ve üç saatlik antrenman maçları olarak yapılıyor.” diyerek sözlerini sonlandırdı.



Ahmet Özkan son olarak 18-19 Kasım 2022 tarihlerinde İstanbul Beyoğlu, Grand Pera Emek Sahnesinde Monster Notebook’un düzenlediği Intel Monster Reloaded 2022’de takımı ile mücadele ederek dördüncü oldu ve 1500 dolar para ödülü kazandı.

Ahmet Özkan’ın Alandaki Başarıları ve Oynadığı Takımlar:

  1. SecuritasCSGO
  2. Brosskiez
  3. Ues_team
  4. Çamlıcaespor
  5. Sahangillerspor

Birincilikleri:

  1. Esport Gamers Oyuntech Cup 6
  2. Efor Game House Cup 1
  3. Game Park Lan Tournament Cup 2
  4. Tulpar League Final
  5. TSL GWB Night Cup-4
  6.  TSL GWB Night Cup-6
  7. WhiteBIT Crypto Open 9 EU
  8. Monsters Reloaded 2022 Turkısh Finals Group B

İkincilikleri:

  1. ESPL Turkey Daily Cups- CSGO-1- İnvalid
  2. TESL | CUP7
  3. KekikCUP Series 3- 5v5
  4. Rampage Masters Seriees 6- 5v5 ESL-TURKEY-CHAM-PIONSHIP-WİNTER-2022
  5. ESA Esports Supremes Faal 2022 Grand final

Üçüncülükleri:

  1. XPG Adeks
  2. ESL-TURKEY-CHAMPION-SHIP-SUMMER-2021 PLAY OF
  3. İntel Monsters’ 2021
  4. TCL x FACIET Collegiate Turkey National Qualifier
  5. 4 WR Eastern European Masters: Fall 2022- Last Chance Qualifier

 

Haber Metni: İbrahim Erdem ORAL & Baver Cenha KAYA NGenç Kuşak