Niğde’nin Markaları NÖHÜİFEST’te Buluştu


İletişim Fakültesi Mezunlar Buluşması (NÖHÜİFEST 1)  etkinlikleri kapsamında Niğde Gazozu Sahibi Asım ABAY,  Ed Strateji’den  Niğdeli Engin DURAS  temellerini Niğde’de atan Zmark İletişim’in kurucusu   Mustafa Metin ZENGİN, Niğde’nin meşhur Azmi Zengin Usta Tahinlisi’nin  Patent Sahibi Azmi ZENGİN  Niğde’den Marka Çıkar mı?  Niğde’de Marka Olmak  temalı Panel’de biraraya geldi.  

İletişim Fakültesi Sinema Salonu’nda gerçekleştirilen Panele İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esen GÜRBÜZ moderatörlük yaptı.  

GÜRBÜZ Panele Niğde’den Marka Çıkar mı sorusuyla başladı ilk yanıt  Niğde Gazozu Sahibi Asım ABAY’dan geldi. Asım ABAY, marka olmanın püf noktalarını  cesaretli olmak, çok çalışmak ve azimli olmaya bağlayarak hiçbir başarının tesadüf  olmadığına değindi. ABAY ayrıca  marka olarak cam şişeyi tercih etmelerinin  insan sağlığına verdikleri değerle alakalı olduğunu Allah’a hesap veremeyecekleri hiçbir şeyi yapmayarak  dürüst iletişimin markalar açısından elzem olduğuna  vurgu yaptı.  

 Ed Strateji’den Niğdeli Engin DURAS,  mezun ve öğrencilere “strateji demek geleceği planlamak demektir. Çok uzun süre emek vermeniz arkadaki sistematiği anlamanız ve safsatalara dikkat etmeniz gerekir’ dedi. DURAS ayrıca Panel sırasında iki soru sorarak doğru yanıtlayanlara yazarından imzalı kitap hediye etti. Bunun yanı sıra Panel katılımcılarına telefon rehberlerinde kayıtlı kişi sayısını soran DURAS rehberinde en çok kayıtlı kişi bulunan katılımcıya da bir kitap hediye ederek hayatta Network’ un  vazgeçilmez bir unsur olduğuna işaret etti. 

15 yıldır reklam sektöründe olan Zmark İletişim’in kurucusu Mustafa Metin ZENGİN  de  konuşmasına öğrenci ve mezunlara ‘’yaptığın işte marka ol’’ sloganıyla başlayarak, onların gerekli duruşlarla kendilerini  marka  haline getirebileceklerini söyledi. ZENGİN ayrıca iş sahasında sadece ulusal büyük kurumların var olmadığını,  küçük ve orta ölçekli işletmelerin de mezun ve öğrenciler için hazır iş potansiyeli olduğuna değinerek bunu fark etmeleri konusunda mezun ve öğrencilere  tavsiyelerde bulundu.  

Azmi Zengin Usta Tahinlisi’nin Patent Sahibi Azmi ZENGİN’in oğlu Soner ZENGİN ise  pidelerin makinelerle değil hala el emeğiyle yapıldığını çünkü makinelerin lezzetini bozduğunu bu yüzden kapasitesi kadar tahinli pide ürettiklerini belirterek kalitenin markalaşma da önemli bir unsur olduğuna dikkat çekti. Kaliteyi esas alarak yaptıkları üretimin kendilerine başarı getirdiğine  değinen ZENGİN  tüm Türkiye’ye kargoyla tahinli pide gönderdiklerini de sözlerine ekledi.