3. Niğde Ulusal Kısa Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu


Fakültemiz Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından düzenlenen 3. Niğde Ulusal Kısa Film Festivali tamamlandı. Üç gün süren festivalin ardından düzenlenen törenle dereceye giren katılımcılara ödülleri takdim edildi.

163 filmin başvuru yaptığı festivalde, üç ayrı kategoride finale kalan 21 eser arasından derece giren filmler Üniversitemiz Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreni ile sahiplerini buldu. 

Törene Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nafiz Tok, Genel Sekreterimiz Abdülgani Özkan, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerimiz ve sinemaseverler katıldı.

"Hedefimiz Sinema Kültürünün Gelişmesine Katkı Sunmak"

Törende yaptığı konuşmada Türkiye’de kısa film üretiminin güçlenmesine, sinema kültürünün gelişmesine katkıda bulunmak hedefiyle yola çıkılan Niğde Ulusal Kısa Film Festivali’nin ayrıca Üniversitenin ve kentin kültürel yaşamını zenginleştirmeyi amaçladığını belirten Üniversitemiz İletişim Fakültesi Öğretim Üyemiz ve Festival Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Akyıldız, festivalin geleneksel hale geldiğini ve artık çok iyi eserlerle başvuruların yapıldığını ifade etti. Bu tür etkinliklerin şehrin ve üniversitenin tanıtımındaki önemine değinen ve daha fazla destekle çok daha kapsamlı bir festivalin organize edilebileceğine vurgu yapan Akyıldız, son olarak festivale desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu ile Rektörümüz Prof. Dr. Nafiz Tok’a ve tüm üniversite yönetimimize teşekkür etti.

İletişim Fakültesi Öğretim Üyemiz ve Festival Koordinatörü Dr. Fatih Diren, festivalin amacının genç sinemacıların tecrübeli yönetmenlerle festival platformunda buluşmasına katkı sağlamak olduğunu söyledi. Diren; "Bu sene festivale 163 film başvuru yaptı. Kurmaca, belgesel ve öğrenci filmlerimiz var. 3 kategoride gerçekleştiriyoruz festivali. Öğrencilerin görev aldığı, finalistlerle, yönetmenlerle, yapımcılarla veya oyuncularla iletişime geçtiği ve bundan da pozitif şekilde faydalandıkları bir festival gerçekleştiriyoruz. Bazı öğrencilerimiz yönetmenlere kendilerini gösterebiliyorlar ve bu festival aslında onlar için iş kaynağı da diyebiliriz. Bunu da başarılı bir şekilde yaptığımızı düşünüyoruz" dedi.

Kültür ve Sanata Her Zaman Destek Verdik, Vermeye de Devam Edeceğiz"
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nafiz Tok törende yaptığı konuşmada “Törenimize gelen ve festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, kazanan katılımcıları ise tebrik ediyorum. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak kültür ve sanata her zaman önem verdik ve vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Konuşmalardan sonra dereceye giren filmlerin ödülleri, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nafiz Tok, Genel Sekreterimiz Abdülgani Özkan ve Üniversitemiz akademisyenleri tarafından sahiplerine takdim edildi.

Tören, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Timur Vural’ın desteği ile Doç. Dr. Mehmet Gençoğlu, Öğr. Gör. Selçuk Timur, Öğr. Gör., Bülent Koyuncu ve Öğr. Gör. Süleyman Koyuncu’nun gerçekleştirdiği müzik dinletisininÖdül Kazanan Kısa Filmler
Festivalde ödül alan filmler ise şöyle:
"Kurmaca Film En İyi Film “Eksi Bir” Ömer Ferhat Özmen
“Dilan Hakkında Konuşmalıyız” Umut Dilan Oğurlu
Mansiyon Özel Ödülü - “Rüyada Olduğunu Fark Ediyor İnsan” Baturay Tunç
Belgesel Filmler En İyi Film İyi Film “ İyi Ölüm” Hasan Ete
Mansiyon - “30 Yaşında Öğrendiğim Şeyler” Sezer Ağgez
Öğrenci Filmleri En İyi Film “Karanlıkta Kalan“ İlayda Muhtar
Mansiyon Cenk- Can Gülenay".




Son Güncelleme Tarihi : 15.10.2024