13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü” Kutlamaları


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünde “13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü” kutlamaları kapsamında “Türkiye’de Peyzaj Mimarlığı’nın Gelişimi” konulu panel düzenlenmiştir.

Panele Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyelerinden emekli öğretim üyeleri Prof. Dr. Oğuz YILMAZ ve Prof. Dr. Sayın Halim PERÇİN ile Peyzaj Mimarları Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Ankara Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Sayın Şükran ŞAHİN ve Prof. Dr. Sayın Emine Figen DİLEK davetli konuşmacı olarak katılım sağlamıştır.

Panelde “Yüksek Ziraat Enstitüsünden Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nün Kuruluşuna ”, “Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nün Kuruluşundan Bugüne Hazırlanan Projeler”, “Peyzaj Ekolojisi Kapsamında Peyzaj Planlama” ve “Günümüz Peyzaj Mimarlığı Nasıl Olmalı?” başlıklı konularda misafir katılımcılara bilgilendirme yapılmıştır.

Panel sonunda  davetli konuşmacılarımıza çiçek ve katılım belgesi takdimi olmuş, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğüne ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ersin AYDIN’a, Mimarlık Fakültesi Dekanlığına ve Dekanımız Prof. Dr. Selim KILIÇ’a, Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyerlerine, fakültemiz bünyesindeki Mimarlık, İç Mimarlık ile Şehir ve Bölge Planlama  bölümlerindeki Öğretim Üyeleri, Öğretim Elemanları ve öğrencilere katılımlarından dolayı teşekkür edilmiştir.