Akademik Unvanlar

  • 2015 / 2016

    DOÇENT

  • 2009 / 2015

    YARDIMCI DOÇENT

  • 2002 / 2009

    ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

Öğrenim Bilgisi

  • Doktora 2008

    İklim, tercihli yemleme ve verim düzeyinin süt sığırlarında beslenme davranışları ve süt verim özelliklerine etkileri

    ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ / ZİRAAT FAKÜLTESİ, ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ

  • Yüksek Lisans 2004

    Maya ve Lactobacillus kültürüne dayalı probiyotiklerin süt sığırlarında süt verimi ve kompozisyonuna etkileri

    ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ / ZİRAAT FAKÜLTESİ, ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ

  • Lisans 2001

    ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ / ZİRAAT FAKÜLTESİ, ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ

Benim manevi mirasım ilim ve akıldır.

Mustafa Kemal Atatürk

Ödüller

  • 2015
    CNR EXPO / TÜRKİYE
    image
    TESEKKÜR
  • 2015
    Star Fuarcılık / TÜRKİYE
    image
    TESSEKKUR
  • 2015
    ANİMAL EXPO / TÜRKİYE
    image
    TESEKKÜR
  • 2015
    A N I M A L I A 2 0 1 5 / TÜRKİYE
    image
    TESEKKÜR
  • 2007
    Hayvan Besleme Derneği/IV. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi / TÜRKİYE
    image
    En iyi sunum 3. lüğü
  • 2017 -
    Bölüm Bşk.
    image
    NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
    BOR MESLEK YÜKSEKOKULU
  • 2015 - 2015
    MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı
    image
    NİĞDE ÜNİVERSİTESİ
    BOR MESLEK YÜKSEKOKULU
  • 2012 - 2013
    MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı
    image
    NİĞDE ÜNİVERSİTESİ
    BOR MESLEK YÜKSEKOKULU
  • 2011 - 2016
    Bölüm Bşk.
    image
    NİĞDE ÜNİVERSİTESİ
    BOR MESLEK YÜKSEKOKULU

BGZ0007 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

Zorunlu Ders Amaç:

Dersin İçeriği

  • Teorik Saat:3
  • Pratik Saat:0
  • AKTS:5

BKB1004 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ

Zorunlu Ders Amaç:

Dersin İçeriği

  • Teorik Saat:2
  • Pratik Saat:1
  • AKTS:5

BKB1006 FİZYOLOJİ

Zorunlu Ders Amaç:

Dersin İçeriği

  • Teorik Saat:3
  • Pratik Saat:0
  • AKTS:4

BKB2004 Rasyon Hazırlama Teknikleri

Zorunlu Ders Amaç:Bu dersin amacı öğrencilere gereksinme kavramını yeniden hatırlatmak, yemlerin fiziksel kimyasal ve fizyolojik etkileri ile rasyon hazırlama kavramını uyumlu hale getirmelerini sağlamak, rasyon hazırlama tekniklerini ve doğrusal programlamanın rasyon hazırlamadaki uygulamalarını öğretmek ve doğrusal programlamanın bilgisayar uygulamasını bilgisayar laboratuvarında uygulamalı olarak yapmalarını sağlamak, bu bilgiyle donatılmış öğrencilerin yem fabrikalarında karma yem, çiftliklerde de kaba ve kesif yem ile birlikte hazırlanan (TMR) formülasyonlarını yapabilmelerini ve ekonomik yem üretimi ve yemleme pratiklerini geliştirmektir.

Dersin İçeriği

Bu dersin amacı öğrencilere gereksinme kavramını yeniden hatırlatmak, yemlerin fiziksel kimyasal ve fizyolojik etkileri ile rasyon hazırlama kavramını uyumlu hale getirmelerini sağlamak, rasyon hazırlama tekniklerini ve doğrusal programlamanın rasyon hazırlamadaki uygulamalarını öğretmek ve doğrusal programlamanın bilgisayar uygulamasını bilgisayar laboratuvarında uygulamalı olarak yapmalarını sağlamak, bu bilgiyle donatılmış öğrencilerin yem fabrikalarında karma yem, çiftliklerde de kaba ve kesif yem ile birlikte hazırlanan (TMR) formülasyonlarını yapabilmelerini ve ekonomik yem üretimi ve yemleme pratiklerini geliştirmektir.

  • Teorik Saat:3
  • Pratik Saat:0
  • AKTS:5

BOR MESLEK YÜKSEKOKULU

BÜYÜK VE KÜÇÜK BAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ

BKB2005 Hayvan Besleme

Zorunlu Ders Amaç:Bu dersin amacı öğrencilere temel besine maddeler (Karbonhidrat, yağ, protein, mineral, vitamin ve su) tanıtmak, fonksiyonlarını öğretmek, yemleri ve yemlerin genel özellikleri ve besin madde içerikleri hakkında, yemlerin değer takdiri konusunda ve çitflik hayvanları için besin madde gereksinmesi ile ilgili kavramlar hakkında genel bilgi vermek, rasyon hazırlama prensipleri hakkında bir başlangıç bilgisi kazandırarak hayvansal üretimin hayvan besleme ile ilgili bölümü hakkında öğrencilerin genel bir nosyon kazanmalarını sağlamaktır.

Dersin İçeriği

Bu dersin amacı öğrencilere temel besine maddeler (Karbonhidrat, yağ, protein, mineral, vitamin ve su) tanıtmak, fonksiyonlarını öğretmek, yemleri ve yemlerin genel özellikleri ve besin madde içerikleri hakkında, yemlerin değer takdiri konusunda ve çitflik hayvanları için besin madde gereksinmesi ile ilgili kavramlar hakkında genel bilgi vermek, rasyon hazırlama prensipleri hakkında bir başlangıç bilgisi kazandırarak hayvansal üretimin hayvan besleme ile ilgili bölümü hakkında öğrencilerin genel bir nosyon kazanmalarını sağlamaktır.

  • Teorik Saat:3
  • Pratik Saat:0
  • AKTS:3

BOR MESLEK YÜKSEKOKULU

BÜYÜK VE KÜÇÜK BAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ

BKB2008 ET SIĞIRI YETİŞTİRİCİLİĞİ

Zorunlu Ders Amaç:

Dersin İçeriği

  • Teorik Saat:2
  • Pratik Saat:0
  • AKTS:3

BKB2011 YEM BİTKİLERİ VE YEM TEKNOLOJİSİ

Seçmeli Ders Amaç:

Dersin İçeriği

  • Teorik Saat:3
  • Pratik Saat:0
  • AKTS:4

BKB2023 GENEL ZOOTEKNİ

Seçmeli Ders Amaç:

Dersin İçeriği

  • Teorik Saat:3
  • Pratik Saat:0
  • AKTS:4

ENF1021 TEMEL BİLGİSAYAR

Ortak Zorunlu Ders Amaç:

Dersin İçeriği

  • Teorik Saat:2
  • Pratik Saat:2
  • AKTS:3

GKK1011 SU ANALİZLERİ

Zorunlu Ders Amaç:

Dersin İçeriği

  • Teorik Saat:2
  • Pratik Saat:1
  • AKTS:4

GKK2003 TAHIL VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ I

Zorunlu Ders Amaç:Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak tahıllardan numune alma, buğday ve buğday unu analizlerini yapma/değerlendirme yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Dersin İçeriği

Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak tahıllardan numune alma, buğday ve buğday unu analizlerini yapma/değerlendirme yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

  • Teorik Saat:3
  • Pratik Saat:1
  • AKTS:4

BOR MESLEK YÜKSEKOKULU

GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ

GKK2004 TAHIL VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ II

Zorunlu Ders Amaç:Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak hamur, ekmek, makarna ve bisküvi analizlerini yapma/değerlendirme yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Dersin İçeriği

Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak hamur, ekmek, makarna ve bisküvi analizlerini yapma/değerlendirme yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

  • Teorik Saat:3
  • Pratik Saat:2
  • AKTS:4

BOR MESLEK YÜKSEKOKULU

GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ

GKK2013 GIDA KATKI MADDELERİ

Seçmeli Ders Amaç:

Dersin İçeriği

  • Teorik Saat:3
  • Pratik Saat:0
  • AKTS:4

GKK2015 GIDA KİMYASI VE BESLENME

Seçmeli Ders Amaç:

Dersin İçeriği

  • Teorik Saat:3
  • Pratik Saat:0
  • AKTS:4

GKK2018 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ

Seçmeli Ders Amaç:

Dersin İçeriği

  • Teorik Saat:1
  • Pratik Saat:2
  • AKTS:4

HIR1012 İSTATİSTİK

Zorunlu Ders Amaç:

Dersin İçeriği

  • Teorik Saat:2
  • Pratik Saat:0
  • AKTS:2

HUT6108 KÜÇÜKBAŞLARDA EK YEMLEME STRATEJİLERİ

Seçmeli Ders Amaç:

Dersin İçeriği

  • Teorik Saat:3
  • Pratik Saat:0
  • AKTS:8

HUT6114 SICAK İKLİMLERDE KANATLI BESLEME

Seçmeli Ders Amaç:

Dersin İçeriği

  • Teorik Saat:3
  • Pratik Saat:0
  • AKTS:8

KHY1006 Kanatlı Besleme II

Zorunlu Ders Amaç:Bu dersin amacı öğrencilere temel besine maddeler (Karbonhidrat, yağ, protein, mineral, vitamin ve su) tanıtmak, fonksiyonlarını öğretmek, yemleri ve yemlerin genel özellikleri ve besin madde içerikleri hakkında, yemlerin değer takdiri konusunda ve çitflik hayvanları için besin madde gereksinmesi ile ilgili kavramlar hakkında genel bilgi vermek, rasyon hazırlama prensipleri hakkında bir başlangıç bilgisi kazandırarak hayvansal üretimin hayvan besleme ile ilgili bölümü hakkında öğrencilerin genel bir nosyon kazanmalarını sağlamaktır.

Dersin İçeriği

Bu dersin amacı öğrencilere temel besine maddeler (Karbonhidrat, yağ, protein, mineral, vitamin ve su) tanıtmak, fonksiyonlarını öğretmek, yemleri ve yemlerin genel özellikleri ve besin madde içerikleri hakkında, yemlerin değer takdiri konusunda ve çitflik hayvanları için besin madde gereksinmesi ile ilgili kavramlar hakkında genel bilgi vermek, rasyon hazırlama prensipleri hakkında bir başlangıç bilgisi kazandırarak hayvansal üretimin hayvan besleme ile ilgili bölümü hakkında öğrencilerin genel bir nosyon kazanmalarını sağlamaktır.

  • Teorik Saat:2
  • Pratik Saat:2
  • AKTS:5

BOR MESLEK YÜKSEKOKULU

KÜMES HAYVANLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ

KHY1007 Yem Bilgisi ve Teknolojisi

Zorunlu Ders Amaç:Bu dersin amacı öğrencilere Yemler ve Yem Teknolojisi alanında temel bilgileri vermek ve bu alanda yeni gelişmelerin sağladığı güncel bilgi ve bulguları irdelemektir.

Dersin İçeriği

Bu dersin amacı öğrencilere Yemler ve Yem Teknolojisi alanında temel bilgileri vermek ve bu alanda yeni gelişmelerin sağladığı güncel bilgi ve bulguları irdelemektir.

  • Teorik Saat:2
  • Pratik Saat:0
  • AKTS:2

BOR MESLEK YÜKSEKOKULU

KÜMES HAYVANLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ

KHY2008 BEYAZ ET TEKNOLOJİSİ

Zorunlu Ders Amaç:

Dersin İçeriği

  • Teorik Saat:2
  • Pratik Saat:1
  • AKTS:4

KHY2019 GENEL ZOOTEKNİ

Seçmeli Ders Amaç:

Dersin İçeriği

  • Teorik Saat:3
  • Pratik Saat:0
  • AKTS:4

KHY2024 KALİTE GÜVENCESİ VE STANDARTLARI

Seçmeli Ders Amaç:

Dersin İçeriği

  • Teorik Saat:3
  • Pratik Saat:0
  • AKTS:4

SUT1004 SÜT İŞLETMELERİNDE TEMEL İŞLEMLER

Zorunlu Ders Amaç:

Dersin İçeriği

  • Teorik Saat:3
  • Pratik Saat:0
  • AKTS:3

SUT1009 SÜT TESİSLERİ KURULUŞ VE ORGANİZASYONU

Zorunlu Ders Amaç:

Dersin İçeriği

  • Teorik Saat:3
  • Pratik Saat:0
  • AKTS:7

SUT1012 ÇİĞ SÜT ANALİZLERİ

Zorunlu Ders Amaç:

Dersin İçeriği

  • Teorik Saat:2
  • Pratik Saat:1
  • AKTS:4

SUT2010 AMBALAJLAMA

Seçmeli Ders Amaç:

Dersin İçeriği

  • Teorik Saat:3
  • Pratik Saat:0
  • AKTS:4

SUT2011 GIDA KİMYASI VE BESLENME

Seçmeli Ders Amaç:

Dersin İçeriği

  • Teorik Saat:3
  • Pratik Saat:0
  • AKTS:4

SUT2017 SÜT HAYVANLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ

Seçmeli Ders Amaç:Bu ders ile öğrencilere süt sığırcılığı, keçiciliği ve koyunculuğu yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Dersin İçeriği

Bu ders ile öğrencilere süt sığırcılığı, keçiciliği ve koyunculuğu yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

  • Teorik Saat:3
  • Pratik Saat:0
  • AKTS:4

BOR MESLEK YÜKSEKOKULU

SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ

SUT2018 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ

Seçmeli Ders Amaç:

Dersin İçeriği

  • Teorik Saat:1
  • Pratik Saat:2
  • AKTS:4

SUT2033 GIDA KATKI MADDELERİ

Seçmeli Ders Amaç:

Dersin İçeriği

  • Teorik Saat:3
  • Pratik Saat:0
  • AKTS:4

VET2022 YEM ANALİZ VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ

Seçmeli Ders Amaç:

Dersin İçeriği

  • Teorik Saat:3
  • Pratik Saat:0
  • AKTS:4

VET2027 HAYVAN BESLEME

Seçmeli Ders Amaç:

Dersin İçeriği

  • Teorik Saat:3
  • Pratik Saat:0
  • AKTS:4

Yıla Göre Sırala:

Niğde Bölgesinde Bulunan Ökse Otunun Yem Değerinin In Vitro Gaz Üretim Yöntemi İle Belirlenmesi

BOĞA MUSTAFA,YAMAN SEMA,CANOĞULLARI DOĞAN SİBEL,BURĞUT AYKUT (Dergi:Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology), 2018
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:Directory of Open Access Journals (DOAJ),Directory indexing of international research journals (CiteFactor),Scientific Journal Impact Factor (SJIF),Cosmos Impact Factor (Cosmos),Index Copernicus (ICI),Bielefeld Academic Search Engine (BASE),National Library of Australia (TROVE),Scientific Indexing Services (SIS),Universal Impact Factor (UIF) ,Advanced Science Index (ASI),International Innovative Journal Impact Factor (IIJIF) ,Global Impact quality Factor (GIF),Directory of Research Journals Indexing (DRJI),WorldCat libraries(WorldCat),Information Matrix for the Analysis of Journals (MIAR),Ingenta (Ingenta ),World Agricultural Economics and Rural Sociology Abstracts (CABI ),The Turkish Academic Network and Information Centre (ULAKBIM), | Cilt:6 | Sayı:8 | DOI: | ISSN:2148-127X

Determination of nutritive value ofsoybean varieties using in vitro methods and gas production technique

AYASAN TUGAY,BOĞA MUSTAFA,BAYLAN MİKAİL,ERGÜL S,KUTAY HARUN,SABER S naim,MIZRAK CENGİZHAN,CUBUKCU CUBUKCU (Dergi:Iranian Journal of Applied AnimalScience (IJAS)), 2018
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:SCI | Cilt: | Sayı: | DOI: | ISSN:2251-628X

Effects of different ration scenarios on fecal-greenhouse gas emissions from awassi ewes

YURTSEVEN SABRİ,AVCI MEHMET,ÇETİN MEHMET,ÖZTÜRK İRFAN,BOĞA MUSTAFA (Dergi:Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Derg.), 2018
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:TR DİZİN | Cilt:22 | Sayı:3 | DOI: | ISSN:2148-503

Emıssıons of some greenhouse gases from the manure of ewes fed on pomegranate peel, yucca extract, and thyme oil. Applıed Ecology and Envıronmental Research

YURTSEVEN SABRİ,AVCI MEHMET,ÇETİN MEHMET,ÖZTÜRK İRFAN,BOĞA MUSTAFA (Dergi:APPLIED ECOLOGY AND ENVIRONMENTAL RESEARCH), 2018
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:SCI-Expanded | Cilt:16 | Sayı:4 | DOI: | ISSN:1589-1623

Chemical, bioactive properties and in vitro digestibility ofspray-dried fish silages: Comparison of two discard fish(Equulites klunzingeri and Carassius gibelio) silages

ÖZYURT GÜLSÜN,BOĞA MUSTAFA,UÇAR YILMAZ,KÜLEY BOĞA ESMERAY,POLAT ABDURAHMAN (Dergi:AQUACULTURE NUTRITION), 2018
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:SCI-Expanded | Cilt:24 | Sayı: | DOI: | ISSN:1353-5773

The Importance Of Sheep Shelters In Cold Clımate Regıon

ERKAN CAN MÜGE,BOĞA MUSTAFA (Dergi:Black Sea Journal Of Agriculture), 2018
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:Index Copernicus, Rootindex, | Cilt:1 | Sayı:1 | DOI: | ISSN:2618-6578

Determination of the In Vitro Gas Production and Potential Feed Value of Olive, Mulberry and Sour Orange Tree Leaves

OLFAZ MUSTAFA,KILIÇ ÜNAL,BOĞA MUSTAFA,MOHAMOUD ABDİ ABDİWALİ (Dergi:Open life sciences), 2018
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:SCI-Expanded | Cilt:13 | Sayı:1 | DOI:10.1515/biol-2018-0033 | ISSN:2391-5412

The Effects of Some Essential Oils on in-Vitro Gas Production of Different Feedstuffs

BOĞA MUSTAFA,KILIÇ ÜNAL (Dergi:International Journal of Advances in Agriculture Sciences), 2017
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:GOOGLE | Cilt:2 | Sayı:9 | DOI: | ISSN:

Sosyal Medyanın Tüketicilerin Gıda Ürünleri Satın Alma Davranışına Etkisi

SEÇER ARZU,BOĞA MUSTAFA (Dergi:Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Doğa Bilimleri Dergisi), 2017
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:EBSCO | Cilt:20 | Sayı:4 | DOI: | ISSN:

Sosyal Medyanın Tüketicilerin Gıda Ürünleri Satın Alma Davranışına Etkisi

SEÇER ARZU,BOĞA MUSTAFA (Dergi:Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Doğa Bilimleri Dergisi), 2017
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:DOAJ, tUBİTAK ULAKBİM, CAB abstract, AGRIS, SCOPUS | Cilt:20 | Sayı:4 | DOI:10.18016/ksudobil.280469 | ISSN:1309-1743

Biotransformation of Seafood Processing Wastes Fermented with Natural Lactic Acid Bacteria The Quality of Fermented Products and Their Use in Animal Feeding

ÖZYURT GÜLSÜN,ÖZKÜTÜK ALİ SERHAT,BOĞA MUSTAFA,DURMUŞ MUSTAFA,BOGA Esmeray Kuley (Dergi:Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences), 2017
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:SCI-Expanded | Cilt:17 | Sayı:3 | DOI:10.4194/1303-2712-v17_3_11 | ISSN:1303-2712

Performance and eating behaviour of crossbred goats in Mediterranean climate of Turkey

KOLUMAN NAZAN,BOĞA MUSTAFA,silanikove nissim,GÖRGÜLÜ MURAT (Dergi:Revista Brasileira de Zootecnia), 2016
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:SCI | Cilt:45 | Sayı:12 | DOI:10.1590/S1806-92902016001200006 | ISSN:1806-9290

Niğde İlinin Çamardı İlçesinde Küçükbaş Hayvan YetiştiriciliğindePazarlama Yapısı Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri

BOĞA MUSTAFA,SEÇER ARZU (Dergi:Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi), 2016
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:DOAJ | Cilt:4 | Sayı:2 | DOI: | ISSN:

Turkish republic egg production rising brand in Europe

FİLİK GÖKHAN,BOĞA MUSTAFA (Dergi:science Papers. Series D.Animal Science), 2016
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:DOAJ, CABI, GOOGLE SCHOOLAR | Cilt: | Sayı: | DOI: | ISSN:2285-5750

Niğde İlinin Çamardı İlçesinde Akkaraman Koyun Yetiştiriciliğinin Teknik Yönden İncelenmesi Sorunların Belirlenmesi ve Çözüm Önerilerinin Sunulması

BOĞA MUSTAFA,SEÇER ARZU (Dergi:NOBEL İNTENATİONAL JOURNAL), 2015
Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:Endekste taranmıyor | Cilt: | Sayı: | DOI: | ISSN:

Determination of potential nutritive value of cotton gin trash produced from different feed companies

ÖZKAN ÇAĞRI ÖZGÜR,BOĞA MUSTAFA,ATALAY ALİ İHSAN,GÜVEN İNAN,KAYA EMRAH (Dergi:Journal of Applied Animal Research), 2015
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:SSCI | Cilt:44 | Sayı:4 | DOI: | ISSN:

Yapay Sinir Ağları ile Laktasyon Süt Veriminin Modellenmesi

KÜÇÜKÖNDER HANDE,BOĞA MUSTAFA,burğut aykut ,ÜÇKARDEŞ FATİH (Dergi:Hayvansal Üretim), 2015
Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:Endekste taranmıyor | Cilt:56 | Sayı:2 | DOI: | ISSN:2146-8141

Farklı toprak tuzluluk düzeylerinin bazı buğdaygil yem bitkilerinin in vitro gaz üretimi ve yem değerleri üzerine etkisi

KILIÇ ÜNAL,YURTSEVEN SABRİ,BOĞA MUSTAFA,AYDEMİR SALİH (Dergi:Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Dergisi), 2015
Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:Endekste taranmıyor | Cilt: | Sayı: | DOI: | ISSN:

Boga, M., Yurtseven, S., Kilic, U., Aydemir, S. & Polat, T., 2014. Determination of nutrient contents and in vitro gas production values of some legume forages grown in the Harran plain saline soils.

BOĞA MUSTAFA,YURTSEVEN SABRİ,KILIÇ ÜNAL,AYDEMİR SALİH,polat t (Dergi:AsianAustralas. J. Anim. Sci.), 2014
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:SSCI | Cilt:27 | Sayı: | DOI: | ISSN:

Chemical composition and in vitro gas production kinetics of some tree leaves obtained in the medİterranean region of Turkey.

BOĞA MUSTAFA (Dergi:Anadolu J Agr Sci), 2014
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:TR DİZİN | Cilt: | Sayı: | DOI: | ISSN:1308-8750

Dolomitin süt sığırlarında süt verimi ve süt kompozisyonuna etkisi

Görgülü M,, ÇelikL,, Boğa M,, Serbester, U (Dergi:Yem magazin), 2014
Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:Endekste taranmıyor | Cilt:42 | Sayı: | DOI: | ISSN:

Ruminant Hayvan Beslemede Organik İz Minerallerin Önemi

Boğa M, Filik G, (Dergi:Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi), 2014
Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:Endekste taranmıyor | Cilt:51 | Sayı: | DOI: | ISSN:

Süt Sığırlarında Sıcaklık Stresi, Üreme ve Besleme İlişkisi

Boğa M,, FilikG,, BurğutA, (Dergi:Süt Dünyası Dergisi), 2014
Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:Endekste taranmıyor | Cilt:5 | Sayı: | DOI: | ISSN:

Effects of feeding methods, season and production level onlactation performance and feeding behaviour of dairy cows

BOĞA MUSTAFA,GÖRGÜLÜ MURAT,ŞAHİN AHMET (Dergi:Bulgarian Journal of Agricultural Science), 2014
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:SSCI | Cilt: | Sayı:4 | DOI: | ISSN:

Küçük ölçekli süt sığırcılığı işletmeleri için sürü yönetim program

Boğa M,, Yavuzer E, (Dergi:Hasad dergisi), 2013
Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:Endekste taranmıyor | Cilt:29 | Sayı: | DOI: | ISSN:

Effect of varieties on potential nutritive value of pistachio hulls.

Boğa M,, Güven I,, Atalay A,I,, Kaya, E (Dergi:Kafkas Univ Vet Fak Dergisi), 2013
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:SSCI | Cilt:19 | Sayı: | DOI: | ISSN:

Potential nutritive value of honey locust (Gleditsia triacanthos) pods from different growing sites for ruminants

Kamalak A, Guven I, Kaplan M, Boga, M Atalay, A I and Ozkan, C O (Dergi:Journal of Agricultural Science and Technology), 2012
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:SSCI | Cilt:14 | Sayı: | DOI: | ISSN:

The effects of choice feeding and season on the feeding behaviour and growth performance of calves. Journal of Animal and Feed Sciences

Gorgulu M,, Akyol MA, Boga M, Goncu, S, (Dergi:Journal of Animal and Feed Sciences), 2012
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:SSCI | Cilt:21 | Sayı: | DOI: | ISSN:

Meal criterion and feding behaviour in sheep and goats.

Gorgulu M, Boga M, Sahinler S, Kılıc U and Darcan, N (Dergi:Options Mediterranean), 2011
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:SSCI | Cilt:99 | Sayı: | DOI: | ISSN:

The effects of different compounds in some essential oils on in vitro gas production

KILIÇ ÜNAL,BOĞA MUSTAFA,GÖRGÜLÜ MURAT,ŞAHAN ZEYNEP (Dergi:Journal of Animal and Feed Sciences), 2011
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:SSCI | Cilt:20 | Sayı: | DOI: | ISSN:

Buzağı Büyütme ve Besleme Programları

Boğa M,, Ceyhan A (Dergi:Hasad dergisi), 2011
Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:Endekste taranmıyor | Cilt:27 | Sayı: | DOI: | ISSN:

An Implementation of Consumer-Oriented Traceability in Compound Feed. Journal of Information Technology in Agriculture

Cebeci Z, BogaM, ErdoganY, Çelik, L, Uzun Y (Dergi:Journal of Information Technology in Agriculture), 2011
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:SSCI | Cilt:4 | Sayı:1 | DOI: | ISSN:

Chemical Composition and Nutritive Value of Oak (Quercus robur) Nut and Leaves.

KILIÇ ÜNAL,BOĞA MUSTAFA,güven inan (Dergi:Journal of Applied Animal Research), 2010
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:SSCI | Cilt:38 | Sayı: | DOI: | ISSN:

Potential nutritive value of honey locust (Gleditsia triacanthos) pods from different growing sites for ruminants

Kamalak A, Guven I, Kaplan M,, Boga M Atalay, AI, Ozkan, CO (Dergi:Journal of Agricultural Science and Technology), 2010
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:SSCI | Cilt:14 | Sayı: | DOI: | ISSN:

Effects of feeding regime without roughage on performances and rumen development of calves during preweaning period

Karakök SG, Boğa M, Kılıç Ü, Görgülü M, Doran F (Dergi:Journal of Agricultural Sciences), 2010
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:SSCI | Cilt:16 | Sayı: | DOI: | ISSN:

Effect of different feeding on Methane and Carbon Dioxide emission milk yield and Composition of lactating Awassi Sheep

YURTSEVEN SABRİ,ÇETİN MEHMET,ÖZTÜRK İRFAN,CAN ABDULLAH,BOĞA MUSTAFA,Tekin s,hüseyin T (Dergi:Asian Journal of Animal and Veterinary Advences), 2009
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:SSCI | Cilt:4 | Sayı: | DOI: | ISSN:

Protein İçeriği Farklı Ayçiçeği Tohumu Küspelerinin İn Vitro Gaz Üretim Tekniği Ve Enzim Tekniği Sonuçları Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi.

Kılıç Ü,, Boğa M, (Dergi:Tubav Bilim Dergisi), 2009
Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:Endekste taranmıyor | Cilt:2 | Sayı:2 | DOI: | ISSN:

Behavioral responses of dairy calves to cafeteria feeding vs. single feeding

Boğa M,, Sahin A,, Kılıç A,, Gorgulu M, (Dergi:Journal of Animal and Veterinary Advances), 2009
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:SSCI | Cilt:8 | Sayı: | DOI: | ISSN:

Effect of previous plant on chemical composition of sweet corn grain

idikul Levent,BOĞA MUSTAFA,ATALAY ALİ İHSAN,kara SN,KAMALAK ADEM (Dergi:Journal of Animal and Veterinary Advances), 2009
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:SSCI | Cilt:8 | Sayı:10 | DOI: | ISSN:

Ruminant Hayvanlarda Telafi Edici Büyüme ve Etkileri.

Boğa M,, Görgülü M,, Yurtseven S (Dergi:Journal of Animal Production), 2008
Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:Endekste taranmıyor | Cilt:49 | Sayı: | DOI: | ISSN:

Diet selection and eating behaviour of lactating goats subjected to time restricted feeding in choice and single feeding system

GÖRGÜLÜ MURAT,BOĞA MUSTAFA,ahmet şahin,SERBESTER UĞUR,KUTLU HASAN RÜŞTÜ,ŞAHİNLER SUAT (Dergi:Small Ruminant Research), 2008
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:SSCI | Cilt:78 | Sayı: | DOI: | ISSN:

Effect of probiotics based on Lactobacillus sp and Lactobacillus sp. plus yeast (Sacchromyces cerevisiae) on milk yield and milk composition of dairy cows

BOĞA MUSTAFA,GÖRGÜLÜ MURAT (Dergi:Cuban Journal of Agricultural Science), 2007
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:Endekste taranmıyor | Cilt: | Sayı: | DOI: | ISSN:

Ruminant Beslenmesinde Kullanılan Yem Katkı Maddeleri

Kılınç Ü,, Boğa M, Görgülü M (Dergi:Yem magazin), 2007
Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:Endekste taranmıyor | Cilt:48 | Sayı: | DOI: | ISSN:

Ruminantlarda Yem Tercihinin Oluşumu.

Yurtseven S,, Boğa M, (Dergi:Journal of Animal Production), 2007
Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:Endekste taranmıyor | Cilt:48 | Sayı: | DOI: | ISSN:

Effects of probiotics based on Lactobacillus sp. and Lactobacillus sp. plus yeast (Sacromyces cerevisiae) on milk yield and milk composition of dairy cows

BOĞA MUSTAFA,GÖRGÜLÜ MURAT (Dergi:Cuban Journnal of Agricultural Science), 2007
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Endeks:SSCI | Cilt:41 | Sayı: | DOI: | ISSN:

Investıgatıng The Effect of Heat Stress On Egg Yıeld Durıng 23th And 71th Weeks Wıth Data Envelopment Analysıs (Dea).

KÜÇÜKÖNDER HANDE,ÇELEBİ DEMİRARSLAN PINAR,burğut aykut,BOĞA MUSTAFA, 2018
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

Unchecked Anımal Shelters And Theır Damages In Farm. ANTALYA, 26 – 28 SEPTEMBER, 2018.

ERKAN CAN MÜGE,BOĞA MUSTAFA, 2018
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

Evaluatıon of Sheep Breeds And Sheep Farmıng.

ERKAN CAN MÜGE,BOĞA MUSTAFA, 2018
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

The Effects Of Dam On The Ecosystem And Landscape Desıgn Proposal: The Case Of Akkaya Dam.)

SANDAL ERZURUMLU GÜLDEN,BOĞA MUSTAFA, 2018
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

Sustaınable Agrıculture In Turkey: Potentıal, Obstacles And Recommendatıons. I ANTALYA, 26 – 28 SEPTEMBER, 2018.

SEÇER ARZU,BULUT MUTLU,BOĞA MUSTAFA, 2018
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

Effect of propolis extract on fish oil quality during long-term storage

UÇAK İLKNUR,YAMAN SEMA,AKYOL ETHEM,YATMAZ HANİFE AYDAN,BOĞA MUSTAFA, 2018
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

Effect of species on chemical composition and potential nutritive value of lathyrus hays

KAMALAK ADEM,ÖZKAN ÇAĞRI ÖZGÜR,ATALAY ALİ İHSAN,ÜLGER İSMAİL,BOĞA MUSTAFA, 2018
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Effect of Pyracantha coccinea seed extract on gas, methane emission and digestibility of alfalfa hay

ÖZKAN ÇAĞRI ÖZGÜR,BOĞA MUSTAFA,ŞAHİN MUSTAFA,ATALAY ALİ İHSAN,Kurt Özer,KAMALAK ADEM, 2018
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Potential use of different mushroom species to ıncrease nutritional value of wheat straw

BOĞA MUSTAFA,Burgut Aykut,YURTSEVEN SABRİ, 2018
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

EFFECT OF PYRACANTHA COCCINEA SEED EXTRACT ON GAS, METHANE EMISSION AND DIGESTIBILITY OF ALFALFA HAY

ÖZKAN ÇAĞRI ÖZGÜR,BOĞA MUSTAFA,ŞAHİN MUSTAFA,ATALAY ALİ İHSAN,KURT ÖZER,KAMALAK ADEM, 2018
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

EFFECT OF SPECIES ON CHEMICAL COMPOSITION AND POTENTIAL NUTRITIVE VALUE OF LATHYRUS HAYS

KAMALAK ADEM,ÖZKAN ÇAĞRI ÖZGÜR,ATALAY ALİ İHSAN,ÜLGER İSMAİL,BOĞA MUSTAFA, 2018
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

DETERMINATION OF IN VITRO GAS PRODUCTION KINETICS AND CHEMICAL COMPOSITIONS OF LIGUSTRUM AND JASMINE TREE LEAVES

ERİŞEK ABDULKADİR,KILIÇ ÜNAL,BOĞA MUSTAFA, 2018
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

Consumer’s Food Safety Perception in Chicken Meat: Academıcians in Nigde Omer Halisdemir University in Turkey

BOĞA MUSTAFA,SEÇER ARZU,ÖZTORNACI BURAK, 2017
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Görüntü İşleme Yöntemleri Kullanılarak Rasyonda Bulunan Hammadde Oranlarının Belirlenmesi

BOĞA MUSTAFA,ÇEVİK KERİM KÜRŞAT, 2017
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Determination of nutritive value of alfalfa varieties using in vitro methods and gas production technique.

BOĞA MUSTAFA,AYAŞAN TUGAY,CİNLİ HARUN,SABER Saim N,YAMAN SEMA,AVCI MUSTAFA,BURGUT AYKUT, 2017
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Determination of Nutritive Value of Soybean Varieties Using In Vitro Methods and Gas Production Technique

AYAŞAN TUGAY,BOĞA MUSTAFA,MIZRAK CENGİZHAN,ERGÜL ŞERİFE,CİNLİ HARUN,Saber Seyyed Naeim,ÇUBUKÇU PINAR,SAHAR AHMET KORHAN, 2017
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Effect of Yucca Schidegera Extracts In Vitro Gas Production

YAMAN SEMA,BOĞA MUSTAFA, 2017
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Factors Effecting Milk Urea Nitrogen

BOĞA MUSTAFA,YAMAN SEMA,CANOĞULLARI DOĞAN SİBEL, 2017
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Electronic Commerce Density in Animal Science in Turkey

ÖNDER HASAN,ABACI SAMET HASAN,BOĞA MUSTAFA,ŞAHİN MUSTAFA,ŞEN UĞUR, 2017
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt:1 | Sayı:

Effect of Yucca Schidegera extracts on in vitro gas production

YAMAN SEMA,BOĞA MUSTAFA, 2017
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Possibilities of Using Prickly Cactus (Opuntiaficus-Indica) Pear in Ruminant Animal Feeding

BOĞA MUSTAFA,KILIÇ ÜNAL, 2017
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Consumers food safety perception in chicken meat:Academicians in Nigde Omer Halisdemir Universty in Turkey

BOĞA MUSTAFA,SEÇER ARZU,ÖZTORNACI BURAK, 2017
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

İn vitro metod ve ga Üretim Tekniği Kullanırak Soya Çeşitlerinin besin değerinin tespiti

ayaşan tugay,BOĞA MUSTAFA,mızrak cengizhan,Ergül Şerife,CİNLİ HARUN,Saber Naim,Çubukçu Pınar,Şahar Ahmet Korhan, 2017
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Apitherapy New Breath:Colony Air

Burğut Aykut,BOĞA MUSTAFA, 2017
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Determination of Nutritive Value of Alfa Varieties Using in vitro MEthods and Gas Production Technique

BOĞA MUSTAFA,ayaşan Tugay,CİNLİ HARUN,Saber Naim,YAMAN SEMA,Burğut Aykut, 2017
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Pazar artığı Elme ve Patatesin Süt Sığırlarında Kullanılma Olanakları

BOĞA MUSTAFA,Burğut Aykut,DUMAN MUSTAFA, 2017
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

The effect of Pomegranate Peel, Yucca Saponin and Thyme oil on Gaseous Emission of Manure (Methane, Carbon Dioxide and Nitrous oxside) in Awassi Sheep Fed in Normal Farming Condition

YURTSEVEN SABRİ,AVCI MEHMET,ÇETİN MEHMET,ÖZTÜRK İRFAN,BOĞA MUSTAFA, 2017
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Effect of Pine Bark Extract on In Vitro Gas Production

YAMAN SEMA,BOĞA MUSTAFA, 2017
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Factors Affecting Milk Urea Nitrogen (MUN)

BOĞA MUSTAFA,YAMAN SEMA,CANOĞULLARI DOĞAN SİBEL, 2017
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

An Alternative Protein Source-Insect İn Animal Nutrition – (Review)

BOĞA MUSTAFA,YAMAN SEMA, 2017
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Electronic Commerce Density in Animal Science in Turkey

ÖNDER HASAN,ABACI SAMET HASAN,BOĞA MUSTAFA,ŞAHİN MUSTAFA,ŞEN UĞUR, 2017
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt:1 | Sayı:1

Determination of in Vitro Digestibility of Distiller s Dried Grains with Solubles DDGS by Gas Production Technique 26 28 September 2016 Bursa TURKEY

BOĞA MUSTAFA,YAMAN SEMA, 2016
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Determination of Nutrient and in vitro gas production values of Buckweat Fagopyrumesculentum Moench Stalks

CİVANER AYŞE GÜL,BOĞA MUSTAFA,çürek mustafa,FİLİK GÖKHAN, 2016
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Biosafety Applications in Commercial Poultyr Farm 26 28 September 2016 Bursa TURKEY

BOĞA MUSTAFA,SEÇER ARZU, 2016
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Determination of Feed Value of Mistletoe Viscum album L subsp album by in Vitro Gas Production Technique

BOĞA MUSTAFA,YAMAN SEMA,CANOĞULLARI DOĞAN SİBEL, 2016
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Yavuzer E Boğa M Yavuzer M N Aytaç S 2016 Consumer s Food Safety Perceptıon Who Came To Trout Farm s Restaurant In Central Anatolıa Regıon International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences FABA 3 5 NOVEMBER 2016 ANTALYA TURKEY

YAVUZER EMRE,BOĞA MUSTAFA,yavuzer nüket,AYTAÇ SERTAN, 2016
Bildiri Bildiri Türü:Poster | Cilt: | Sayı:

Effect of Oil Seed and Oils from Oil Seeds Rich in Linoleic and linolenic Asids on Milk Yield Milk Composition and Methane Production of Lactating Cows

YAMAN SEMA,BOĞA MUSTAFA, 2016
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Determination of in Vitro Digestibility of Soybean Meal and Canola Meal by Gas Production Technique 27th International Scientific Expert Congress of Agriculture and Food Industry 26 28 September 2016 Bursa TURKEY

YAMAN SEMA,BOĞA MUSTAFA, 2016
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Kuley Boga E Boga M Durmus M Ucar Y Kosker A R 2016 The effects of cell free extract of Lactobacillus plantarum and Pediococcus acidophilus alone or in combination with thyme and laurel extracts on microbiological and chemical quality of fermented sardine 12 14 October 2016 Split Croatia

küley boğa esmeray,BOĞA MUSTAFA,DURMUŞ MUSTAFA,UÇAR YILMAZ,kosker ali rıza, 2016
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Hayvancılık İşletmelerinde İş Güvenliği ve Sağlığı

BOĞA MUSTAFA,SEÇER ARZU,ŞENGEZER HÜSEYİN HALUK, 2016
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Süt Sığırcılığında Ayçiçeği Tohumu ve Küspesinin Kullanımının Süt Kompozisyonuna Etkileri

BOĞA MUSTAFA,YAMAN SEMA, 2016
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

The Effects of Vegetable oils on quality of goat meat Antalya TURKEY 25 30 September 2016

erisek Abdulkadir,BOĞA MUSTAFA,KILIÇ ÜNAL, 2016
Bildiri Bildiri Türü:Poster | Cilt: | Sayı:

Boga M Kilic U Erisek A 2016 The Effects of Pasture Based Raising On The Composition Of Goat Milk IGA 12th International Conferance On Goats Antalya TURKEY 25 30 September 2016

BOĞA MUSTAFA,KILIÇ ÜNAL,erişek Abdulkadir, 2016
Bildiri Bildiri Türü:Poster | Cilt: | Sayı:

Buzağılarda sütten kesim öncesi serbest kesif yemle besleme

BOĞA MUSTAFA,Yalçın Abdullah,CİNLİ HARUN, 2016
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

The effects of cotton oile additives to diets based on different forages Alfalfa corn silages on Greenhouse Gas Emissions From Slurries in Awassie Ewes

YURTSEVEN SABRİ,ÇETİN MEHMET,AVCI MEHMET,ARI HALİL,ÖZTÜRK İRFAN,BOĞA MUSTAFA, 2016
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

The effects on fattenning performance of using in lambs rations of different boron sources

sarıcicek B, Zehra ,yıldırım betül,BOĞA MUSTAFA, 2015
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

the effect of lactic asid bacteria isolated from fish on microbiological quality of silage made from fish proceesing waste

Özyurt GÜLSÜM,BOĞA MUSTAFA,küley boğa Esmeray,ÖZKÜTÜK ALİ SERHAT,DURMUŞ MUSTAFA, 2015
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Web TabanlıKarma Yem Hazırlama Programı. İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Hayvancılık Kongresi

Çevik. KK,, Boğa. M, 2014
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Su Ürünleri Kaynaklı Vıbrıo Parahaemolytıcus’un İnsan Sağlığına Etkisi

Küley. E,, Özoğul. F,, Özoğul. Y,, Boğa, M,, 2014
Bildiri Bildiri Türü:Poster | Cilt: | Sayı:

Karma Yem Sanayinde Ağ Tabanlı Bir İzlenebilirlik Sistemi Tasarımı ve Uygulaması

BOĞA MUSTAFA, 2014
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

Çiftlik Hayvanlarında Süt İçirme Programı

Boğa. M,, Çevik. K K, 2013
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Keçilerde Sürü Kontrol Programı.

Boğa. M,, Yavuzer. E, 2013
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Zeytin yağı yan ürünlerinin hamsi etinden izole edilen bakterilerin gelişimi ve biyojenik amin üretimi üzerine etkileri.

Kuley. E,, Boga. M,, Balıkcı. E,, Gokdogan, S, Yazgan, S, Uçar, Y, Durmuş, M,, 2013
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Ruminant Hayvanlarda Besleme Süt Yağ Düzeyi İlişkisi

Boğa. M, Körhasanoğulları, A, Saber , SN, 2013
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

Çiftlik Hayvanlarında Otomatik Yemleme Sisteminde Öğünler Arası Sürenin Hesaplanmasında Bir Bilgisayar Uygulaması

Şahinler. S, Boğa, M, Görgülü, M,, 2012
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

Zootekni Öğrencilerinin Alan Eğilimleri Üzerine Bir Çalışma

Önder. H, Selvi, K Ç, Boğa, M, Şahin, M,, 2012
Bildiri Bildiri Türü:Poster | Cilt: | Sayı:

Orta Laktasyondaki İvesi Koyunlarında Metan üretimini Etkileyen Faktörler.

Karageçili. R,, Bökü. E,R,, Elmas. H,, Özçelik, S, Küçükoğlu, M, Alakuş, B, Yurtseven, S, Boğa, M, Öztürk, İ, 2012
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

Obtaining data for meal criterion for dairy cows in a computerized feeding system

Boğa. M,, Sahinler. S,, Görgülü. M,, Kılıç, U, Göncü, S and Cebeci, Z Aksoy, M, 2012
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

The Effects Of Some Essentıal Oıls On Rumen Total Bacterıa And Protozoa Numbers

Boga. M, Kilic. U, Gorgulu M., 2012
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Ruminant Hayvanlar İçin Karma Yem Hazırlama Programı.

Boğa. M, Çevik K K, 2012
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

Karanfil Uçucu Yağının (Clove Oil) Ruminantlarda In Vitro Gerçek KM ve NDF Sindirilebilirliği ve Yemin Enerji Içeriğine Etkileri.

Rofiq. M N, Görgülü. M, Boğa. M,, Samil Atan, Niyazi Bircan, Cem Ozalp, 2012
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

Combination Effect of Clove and Cinnamon Oil on in Vitro Rumen Gas and Methane Production. Proceeding of the 2nd International Seminar on Animal Industry

Rofiq. MN, Martono. S, Görgülü. M, Boga, M, 2012
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

The Effects Of Some Essentıal Oıls On In Vıtro Gas Productıon Of Dıfferent Feedstuffs

Boga. M, Kilic. U, Gorgulu. M, 2012
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Süt Sığırlarında Ayak Sağlığının Korunması ve Süt Veriminde Biyotinin Önemi

Boğa M. Yurtseven S, Kılıç Ü,, 2012
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

Combination effect of clove and orange peel oils on rumen gas and methane production using in vitro gas production technique

Rofiq MNasir,GÖRGÜLÜ MURAT,güney Okan,BOĞA MUSTAFA, 2012
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Farklı Mevsimlerde Siyah Alaca Süt İneklerinin Sabah Akşam Süt Kompozisyonunun Değişimi

Filik. G,, Görgülü. M,, Boğa. M, 2011
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

Silaj Kalitesini Belirleme Yöntemleri

Filik. G, Boğa. M,, Rofıq M. N, 2011
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

Laktasyondaki Koyunlarda Metan Yayılımının Azaltılması için Değişik Yemleme Uygulamaları

Yurtseven. S,, Çetin. M,, Öztürk. İ,, Boğa, M, Can A, 2011
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

Bazı Buğdaygil Yem Bitkilerinin Besin Madde İçerikleri ve In Vitro Gaz Üretimi Üzerine Toprak Tuz Düzeyinin Etkisi

Kılıç. Ü,, Yurtseven. S,, Boğa. M,, Aydemir S,, 2011
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

Konjuge Linoleik Asit (Cla) ve İnsan Sağlığı Açısından Önemi

Çınar. I,, Boğa. M,, Dündar. K,, Yurtseven, S, Filik, G, 2010
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

Ruminantların Performansı Üzerine Selenyumun Etkisi

Erdoğdu. Y,, Boğa. M,, Filik. G,, Rofiq M, N, 2010
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

Küresel Isınmayı Tetikleyen İnekler!

Filik. G,, Boğa. M,, 2010
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

An Implementation of Consumer-Oriented Traceability in Compound Feed and Poultry Meat Chains in Turkey.

Cebeci. Z,, Boğa. M,, Erdoğan. Y,, Çelik, L, Uzun Y,, 2010
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

Seasonal changes of feeding behavior of fattening cattle differing

Gorgulu. M,, Boga. M,, Kılıc. U,, Filik G, 2010
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

The Effects of Essential Oil of Coriander (Coriandrum sativum), Cinnamon (Cinnamomum verum), Garlic (Allium sativum), Oleaster (Eleagnus angustifolia), Orange Peel (Citrus cinensis) on In Vitro True Digestibility of Wheat Straw, Soybean Meal and Barley.

Sahan. Z, Görgülü. M,, Çelik. L,, Boga, M, Kutlu, HR, 2010
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Effects of different compounds of some essential oils on in vitro gas production and estimated parameters

Kılıç. U,, Boğa. M,, Görgülü. M,, Şahan Z,, 2010
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

The effect of micowave cooking on tokopherol content of some fish species

Ozogul. F,, Boga. M, Kuley BE., 2010
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

DEVELOPMENT OF AN ICT BASED TRACEABILITY SYSTEM IN COMPOUND FEED INDUSTRYInternational Congress on Aspects and Visions of Applied Economics and Infomatics Deprecen Hungary

CEBECİ ZEYNEL,ERDOĞAN YOLDAŞ,ALEMDAR TUNA,ÇELİK LADİNE,BOĞA MUSTAFA,uzun yusuf,çoban hacı durdu,GÖRGÜLÜ MURAT,funda tosten, 2009
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Development Of An Ict-Based Traceability System In Compound Feed.

Cebeci.Z,,, Erdogan. Y,, Alemdar. T,, Celik, L, Boga, M, Uzun, Y, Coban, H D, Gorgulu, M, Tosten, F, 2009
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

Season and Choice-Feeding Affecting Performance and Milk Composition of Low or High Yielding Cow

Boga. M, Gorgulu M, Kutlu H R, 2009
Bildiri Bildiri Türü:Özet bildiri | Cilt: | Sayı:

Piliç Eti Zincirinde Coğrafi İzlene Bilirlik Uygulaması

Cebeci Z. Boğa M,, 2009
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

Süt Sığırlarının Performansları Üzerine Sıcaklık Stresinin Etkisi ve Çözüm Yolları

Filik. G, Boğa, M, Yurtseven, S, Şentürk, R, Erişek, A,, 2009
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

Yem ve Piliç Eti Zincirlerinde Tüketici Yönelimli İzlenebilirlik Yaklaşımları.

Cebeci. Z, Boğa, M, Erdoğan, Y, Çelik,L, Uzun, Y, Çoban, HD, Tösten, F, 2009
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

Yemleme Sistemi ve Verim Düzeyinin Süt Sığırlarında Performans ve Süt Kompozisyonuna Etkileri

BOĞA MUSTAFA, 2009
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

Nane (Mentha longifolia), Kişniş (Coriandrum sativum), Defne (Laurus nobilis), Biberiye (Rosmarinus officinalis) Uçucu Yağlarının Buğday Samanı, SFK ve Arpanın in vitro Gerçek Kuru Madde Sindirilebilirliklerine Etkileri

Şahan. Z, Boğa, M, Çelik, L, Görgülü, M, 2009
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

Ruminantlarda Metan Yayılımın Azaltılması

Yurtseven. S, Boğa, M,, 2009
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

Bazı Yem Hammaddelerinin İn Vitro Gaz Üretimi, Rumen Parçalanabilirlikleri ve Enerji İçeriklerinin Belirlenmesi

Kılıç. Ü Garipoğlu A V, Boğa M, Yurtseven S,, 2008
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

Alman Alaca x Kıl Melezi Sütçü Keçilerin Yem Seçimi ve Davranışları Üzerine Yemleme Metodu ve Yemlemede Zaman Sınırlamasının Etkileri

Görgülü. M, Boğa, M, Serbester, U, Tekeli, A, Kutlu, HR, Şahin, A,, 2007
Bildiri Bildiri Türü:Tam metin bildiri | Cilt: | Sayı:

  • image
    Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 2017 - Devam Ediyor

    Proje Konumu:Araştırmacı

    Propolis etanol ekstraktının balık etindeki Morganella psychrotolerans gelişimi ve balık kalitesi üzerine etkisi

    Proje Konusu:Su ürünlerinin kalitesi ve güvenirliği balığın orijini, mikrobiyolojik ekolojisi, hasat, işleme yöntemleri, depolama ve çevresel faktörlerden etkilenmektedir. Balıklar uygun şekilde muhafaza edilmediği taktirde, kaliteleri çabucak düşmektedir. Balık etinde ve iç organında yaygın şekilde bulunan Morganella spp., 4 ve 45 ?C arasında gelişebilme yeteneğine sahiptir. Bu bakterilerin en önemli özellikleri 7–10 ?C arasındaki depolama sıcaklıklarında toksik konsantrasyonda histamin üretme yeteneklerine sahip olmalarıdır.Propolis bitkilerden toplanan reçine ile bal mumu karışımı ile oluşan bal arıları tarafından üretilen doğal koyu renge sahip katı bir maddedir. Propolis içeriğindeki flavonoid ve fenol bileşenlerinin varlığından dolayı gıda bozucu ve patojen bakterileri gibi birçok mikroorganizmaya karşı antimikrobiyal aktivite sergilemektedir.. Gıda uygulamalarında propolis tüketimi güvenli ürün (GRAS) olarak kabul edilmekte ve antimikrobiyal etkilerinden dolayı et ürünleri için koruyucu olarak önerilmektedir. Ayrıca propolis katkısının antioksidan etkisinden dolayı balığın raf ömrünü uzatmada bir potansiyele sahip olduğu bildirilmektedir.Bu çalışmada propolis ethanol ekstraktının balık etindeki Morganella psychrotolerans gelişimi ve biyojen amin üretimindeki etkileri değerlendirilecektir. Ayrıca propolisin vakum paketlenen sardalyanın (Sardinella aurita) soğuk muhafazası (3±1 ºC) süresince fiziksel (renk ve tekstür ölçümü), duyusal (çiğ ve pişmiş), kimyasal (toplam uçucu bazik azot, tiyobarbitürik asit sayısı, peroksit değeri, serbest yağ asitleri, pH, TMA ve biyojenik aminler) ve mikrobiyolojik (toplam psikrofil ve mezofil bakteri sayısı, toplam koliform sayısı, toplam laktik asit bakteri sayısı ve hidrojen sülfür üreten bakteri sayısı) etkileri incelenecektir.


  • image
    Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 2017 - 2018

    Proje Konumu:Araştırmacı

    Fermente et ve süt ürünlerinden izole edilen LAB’xxnin multiplex PCR ile tanımlanması gıda patojenleri üzerindeki antimikrobiyal aktivitesinin ve antibiyotik direncinin belirlenmesi

    Proje Konusu:Fermente et (sucuk, salam ve sosis) ve süt ürünlerinde (süt, yoğurt, peynir, kefir, tereyağ) doğal olarak bulunması ve aynı zamanda başlangıç kültür için kullanılması nedeniyle önemli bir role sahip olan laktik asit bakterileri (LAB), gıdalarda bozulmaya neden olan bir çok patojen mikroorganizmaya karşı antimikrobiyel etki göstermektedir. Gıda üretiminde uzun yıllar geleneksel ve endüstriyel boyutta kullanılan LAB’ın biyokoruyucu olarak kullanılması son zamanlarda daha fazla önem kazanmıştır. LAB’ın ürettiği bakteriyosinlerin gıdalarda koruyucu olarak yaygın bir şekilde kullanımından önce tanımlanması, izolasyonu, saflaştırması, gıdalarda güvenirliği ve teknolojik olarak uygunluğu ile ilgili testler gibi bir dizi çalışmalar gerektirmektedir. Gerek tıp gerekse veteriner alanında, tarım ve su ürünleri yetiştiriciliğinde geniş ölçekli antibiyotik uygulamaları, antibiyotiğe dirençli bakterilerin son yıllarda artmasının başlıca sebeplerinden biri olarak gösterilmektedir. Bilinçsiz bir şekilde antibiyotik kullanımı dirençli genlerin gelişimine neden olduğundan maalesef son yıllarda önemli bir sağlık sorunu haline gelmiştir. FDA tarafından GRAS olarak kabul edilen laktik asit bakterileri gıda ürünlerinde gerek starter gerekse probiyotik kültür olarak yaygın bir şekilde kullanılmakta olduğundan, antibiyotik dirençliliğinin belirlenmesi önem taşımaktadır. Bu çalışmada laktik asit bakterileri fermente et (Salam,sucuk ve sosis) ve süt ürünlerinden (yoğurt, peynir, kefir, tereyağ) izole edilerek, multiplex PCR yöntemi ile tanımlanması yapılacaktır. Daha sonra Listeria monocytogenes, Salmonella Paratyphi A, Staphylococcus aureus, Klebisiella pneumoniae, Pseudomonas aeroginosa, Aeromonas hydrophila, Enterococcus faecalis, Yersinia enterocolitica, Complylobacter jejuni ve E.coli gibi patojen bakteriler üzerindeki antimikrobiyal etkisi değerlendirilecek olup, aynı zamanda amoxicillin, ampicillin, erythromycin, erythromycin, gentamycin, kanamycin, rifamycin, streptomycin, tetracycline, vancomycin, imipenem ,meropenem, siprofloksasin, amikasin, seftazidim, aztreonam, sefotaksim, seftriakson gibi antibiyotiklere karşı göstermiş olduğu direnç tespit edilecektir.


  • image
    Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 2017 - Devam Ediyor

    Proje Konumu:Araştırmacı

    Propolis etanol ekstraktının balık etindeki Morganella psychrotolerans gelişimi ve balık kalitesi üzerine etkisi

    Proje Konusu:FBA-2017-8659


  • image
    TÜBİTAK PROJESİ 2014 - 2016

    Proje Konumu:Araştırmacı

    Su Ürünleri Atıklarının Doğal Laktik Asit Bakterileri İle Fermentasyonu Sonucu Biyodönüşümü Fermentasyon Ürünlerinin Kalitesi ve Hayvan Beslenmesinde Kullanılabilirliği

    Proje Konusu:TÜBİTAK 213O166 1000


  • image
    Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç) 2014 - 2015

    Proje Konumu:Yürütücü

    Windows Web ve PDA tabanlı arayüzler kullanılarak ruminant hayvanlarda Koyun Keçi ve Süt sığırlarında en düşük maliyetli rasyon hazırlama projesi ile ilgiili sanayi bakanlığından ürün tanıtım ve pazarlama desteği alınmıştır

    Proje Konusu:Windows Web ve PDA tabanlı arayüzler kullanılarak ruminant hayvanlarda Koyun Keçi ve Süt sığırlarında en düşük maliyetli rasyon hazırlama projesi ile ilgiili sanayi bakanlığından ürün tanıtım ve pazarlama desteği alınmıştır


  • image
    TÜBİTAK PROJESİ 2014 - 2016

    Proje Konumu:Araştırmacı

    Su Ürünleri Atıklarının Doğal Laktik Asit Bakterileri ile Fermentasyonu Sonucu Biyodönüşümü Fermentasyon Ürünlerinin Kalitesi ve Hayvan Beslenmesinde Kullanılabilirliği

    Proje Konusu:


  • image
    Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç) 2013 - 2016

    Proje Konumu:Araştırmacı

    Farklı Bor Kaynaklarının Sütten Kesilmiş Kuzularda Besi Performansı Et Kalitesi Kemik veRumen Gelişimi Üzerinde Etkileri

    Proje Konusu:Bu çalışma düşük Ca ve P içerikli rasyonda bor elementinin farklı kaynaklarının kolemanit üleksit ve etibor kullanılmasının henüz gelişmesini tamamlamamışgenç ruminantlarda besi performansı kemik ve Rumen gelişimi ve et kalitesi üzerineetkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır


  • image
    Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç) 2013 - 2018

    Proje Konumu:Yürütücü

    Akkaraman Koyunu Halk Elinde Islahı III

    Proje Konusu:Küçükbaş hayvanlarda ıslah


  • image
    TÜBİTAK PROJESİ 2013 - 2014

    Proje Konumu:Yönetici

    Windows, Web ve PDA tabanlı arayüzler kullanılarak ruminant hayvanlarda (Koyun, Keçi ve Süt sığırlarında) en düşük maliyetli rasyon hazırlama

    Proje Konusu:Rasyon hazırlama, Hayvan Besleme


  • image
    BAP 2012 - 2013

    Proje Konumu:Yönetici

    Çekirdeksiz ve Çekirdekli Zeytin Küspesi (Pirina) nın Farklı Yem Katkı Maddeleri İle Silajlarının Yapılması ve İn Vitro Sindirilebilirliklerinin Belirlenmesi,

    Proje Konusu:Yemler ve Hayvan Besleme


  • image
    Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç) 2011 - 2014

    Proje Konumu:Araştırmacı

    Çekirdek Kabağı Artıklarından Silaj Yapılabilme İmkanları Üzerine Bir Araştırma

    Proje Konusu:Yemler ve Hayvan Besleme


  • image
    SANTEZ PROJESİ 2010 - 2012

    Proje Konumu:Araştırmacı

    Gıda Atıklarından Teknolojik İşlemler ile Alternatif Yem Hammaddesi Geri Kazanımı ve Hayvan Beslemede Kullanım Olanakları

    Proje Konusu:Hayvan yetiştirme, Hayvan besleme ve hastalıkları


  • image
    BAP 2010 - 2011

    Proje Konumu:Yönetici

    Zeytin Küspesi(Pirina) ve Karasu nun Yem Değerinin İn Vitro Gaz Üretim Yöntemi Ile Belirlenmesi

    Proje Konusu:Yemler ve Hayvan Besleme


  • image
    TÜBİTAK PROJESİ 2007 - 2009

    Proje Konumu:Araştırmacı

    Karma Yem Sanayinde Ağ Tabanlı Bir İzlenebilirlik Sistemi Tasarımı ve Uygulaması

    Proje Konusu:Hayvancılıkda İzlenebilirlik


  • image
    BAP 2007 - 2008

    Proje Konumu:Araştırmacı

    Sütten Kesimden Önce Buzağılarda Kesif ve Kaba Yem Verilme Şeklinin Rumen Gelişimi ve Buzağı Performansı Üzerine Etkileri

    Proje Konusu:Hayvan Besleme


  • image
    DİĞER 2006 - 2014

    Proje Konumu:Araştırmacı

    Tercihli Yemlenin Farklı Çağda, Verim Düzeyinde ve Ortam Koşullarında Sığırlarda Yemlenme Davranışı

    Proje Konusu:Hayvan Besleme


  • image
    BAP 2006 - 2008

    Proje Konumu:Araştırmacı

    İklim, Tercihli Yemleme ve Verim Düzeyinin Süt Sığırlarında Beslenme Davranışları ve Süt Verim Özelliklerine Etkileri

    Proje Konusu:Hayvan Besleme


  • image
    BAP 2004 - 2005

    Proje Konumu:Araştırmacı

    Tercihli Yemleme ve Öğünlü Yemlemenin Laktasyonun Başındaki Sağmal Keçilerin Yem Tercihine, Süt Verimi ve Kompozisyonuna Etkileri

    Proje Konusu:Hayvan Besleme


  • image
    BAP 2002 - 2013

    Proje Konumu:Araştırmacı

    Maya ve lactobacillus kültürüne dayalı probiyotiklerin süt sığırlarında süt verimi ve süt kompozisyonuna etkileri

    Proje Konusu:Hayvan Besleme



  • Adres:
  • Tel:0 388 311 4527
  • Email: