Mimarlar Panel ve Sergide Buluştu

Ömer Halisdemir Üniversitesinde “2017 Niğde Mimarlık Buluşmaları” konulu etkinlik düzenlendi.

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi ve Mimarlar Odası Niğde Temsilciliği aracılığıyla düzenlenen etkinlik, Ömer Halisdemir Üniversitesi Mimarlık Bölümü Başkanı Doç. Dr. Semiha Akçaözoğlu’nun yaptığı açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında Ülkemizdeki birçok kentte olduğu gibi Niğde’de de hızlı bir gelişme olduğunu belirten Akçaözoğlu “Mimarların kentimizin gelişimine oldukça büyük katkısı var. Niğde’nin kentsel ve ekonomik gelişimini değerlendirmek, öğrencilerimizi kentimizin kamu ve özel sektöründe faaliyet gösteren meslektaşlarımızla bir araya getirerek onların mezun olduktan sonra mesleklerini yürütecekleri alanlar hakkında bilgi edinmeleri, görev ve sorumluluklarının bilincinde olmalarına katkı sağlamak amacıyla bu etkinliği düzenledik” dedi.

Açılış konuşmasının ardından konuşma yapan TMMOB Mimarlar Odası Niğde Temsilciliği Başkanı Mimar Bülent Karabulut ise “toplumdaki her kesimi çok fazla ilgilendiren bir mesleğimiz var. Bu nedenle bu buluşmanın geleneksel olmasını arzu ediyorum. Bizim için en önemlisi öğrendiğimiz mesleği saygıdeğer ve etik bir şekilde yürütebilmektir. Usta çırak ilişkisini sürdürerek hepimizin birbirimizden bir şeyler öğrenmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Programda daha sonra Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şener konuşma yaptı. Konuşmasında mimarların yaşama estetik katan insanlar olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mehmet Şener mimarların her zaman dayanışma ruhuna sahip olduğunu belirterek “Çağımızın ekonomik sistemi insanları bireyselleştirse de dayanışma olmadan tek başına yaşamamız mümkün değil. Bu bağlamda bu panelin çok faydalı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Program, Mimarlık Bölümü tanıtımına ait bilgiler içeren slaytın ardından “Ticaret ve Ekonomisi ile Niğde’de Mimarlık” konulu panel ile devam etti.

Oturum Başkanlığını Doç. Dr. Semiha Akçaözoğlu’nun yaptığı panele; Niğde Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden Yüksek Mimar Murat Onat, Niğde Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden Mimar Bülent Karabulut ile Serbest Yüksek Mimar Nuran Özyıldız panelist olarak katıldı.

Soru cevap kısmıyla devam eden panel sonunda Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Vehbi Gökçe tarafından panelistlere teşekkür belgesi takdim edildi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen program, Mimarlık Bölümü Sergi Açılışı ve Kokteylin ardından sona erdi.