Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’dan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da, ulusal bağımsızlık ve egemenliğin sağlanması amacıyla kahraman Türk Ordusu ve Türk Milleti ile birlikte milli mücadele meşalesini yakarak tarihi bir zafer elde etmiştir. Bizler de bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençlerine armağan ettiği bu değerli günün 101. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururu ve heyecanı içerisindeyiz.

19 Mayıs 1919 tarihinde yanan, bağımsızlık, egemenlik ve milli irade meşalesi, dün olduğu gibi bugün de gür bir şekilde yanmaya devam ediyor.

Vatansever Türk akademisyenleri olarak, bir asır öncesinden tam bağımsızlık mücadelesi veren şanlı kahramanlarımız tarafından bizlere emanet edilen, Türk İstiklalini yükseltecek ve Türkiye Cumhuriyeti bağımsızlığını ilelebet yaşatacak olan gençlerimizin her daim yanında olacak ve gençlerimizin bu sorumluluğu birlik ve beraberlik duygusu içinde kararlılıkla devam ettireceklerine olan inancımız tamdır.

Düşman işgaline karşı şehitler vererek, yokluklar içinde büyük bir azim, kararlılık ve fedakârlıkla kurulmuş olan bu cennet vatanda bayrağımız hür olarak dalgalanıyorsa, bunu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanı uğruna canını seve seve feda eden şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle, ulusal egemenliğimizi ve bağımsızlığımızı devam ettirecek gençlerimizin ve bütün milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, 19 Mayıs 1919’un 101. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bize bu vatanı armağan eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum.”