Teknopark’ta Niğde İli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı

Niğde İli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2019 Yılı Nisan Ayı Olağan Toplantısı, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek başkanlığında, Üniversitemiz Teknopark toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıya, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Bekir Aktürk, Niğde İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, Niğde Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ali Bingül,  Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının himayesinde ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile işbirliği içerisinde "Burası Türkiye burada iş var" sloganı ile istihdam seferberliği başlatıldığını belirterek, “Hedefimiz ilimizdeki istihdam olanaklarını arttırarak halkımızın refah ve mutluluğunu arttırmaktır” ifadelerini kullandı.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Bekir Aktürk toplantıda yaptığı konuşmada, 2019 yılı istihdam teşviklerinden bahsederek, üç aylık ücret desteği, ilave istihdam teşviki, asgari ücret desteği, kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi olanlara yönelik teşvikler, 5 puanlık indirim teşviki ve ilave 6 puanlık indirim teşviki hakkında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kuruluna bilgiler verdi. Bekir Aktürk konuşmasını, 18-29 yaş arası üniversite mezunlarını kapsayan “İşe İlk Adım Projesi” ile İstihdam Seferberliği 2019’a yapılacak katkıları ifade ederek bitirdi.

Toplantıda Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ise Halk Eğitim Merkezlerinde devam etmekte olan kurslar ile ilgili bilgiler verdi. Halil İbrahim Yaşar tarafından, ihtiyaç duyulan mesleki kurslar ve açılması planlanan yeni kurslar, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun görüşüne sunuldu.

Toplantı Sonrası Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Ofisine Ziyaret

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Üyeleri toplantı sonrasında, ilimizde Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğini güçlendirmek ve etkili kılmak üzere Üniversitemiz Teknoloji Geliştirme Bölgesinde (Niğde Teknopark A.Ş.) oluşturulan Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği ofisine ziyarette bulundular.